Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Záhady okolo smrti hokejistu Gáborčíka

Mladý slovenský hráč zahynul za zvláštnych okolností ešte koncom októbra vo francúzskom meste Dunkerque, kde pôsobil v miestnom klube. Bola to nehoda alebo samovražda?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Záhady okolo smrti hokejistu Gáborčíka
Zdroj: TASR

Nevládne telo Dávida Gáborčíka, ktorý mal len 25 rokov, našli ležať priamo na ulici vo francúzskom Dunkerque. Najprv sa vynorili úvahy, že išlo o samovraždu a slovenský hokejový obranca miestneho klubu vyskočil z okna. Na prvý pohľad tomu zodpovedali jeho zranenia. Neskôr sa však začalo hovoriť o úplne inej verzii, ktorá sa s tou prvou vôbec nezlučovala. Dávid mal vraj autonehodu a zomrel na vnútorné zranenia. K téme sa opätovne vracia francúzsky portál Le Parisien.

Aspoň to nebola vražda

“Jeho smrť zostáva stále záhadou, ale vyšetrovanie pokračuje,” píše Le Parisien. Odvoláva sa na výsledky pitvy, ktorá vylučuje kriminálne pozadie: “Smrť bola spôsobená pádom z vysokej výšky, pravdepodobne z balkóna budovy, pri ktorej našli telo mladého Slováka,” uvádza francúzsky portál.

Je to odklon od verzie, ktorú pred pár dňami priniesli slovenské médiá. Tie písali, že Dávid v skutočnosti havaroval a skončil so svojim autom v kanáli pri ceste. Dokázal však ešte odkráčať po vlastných nohách a snažil sa nájsť pomoc. Po nejakom čase sa však zrútil na zem a podľahol vnútorným zraneniam. Tak ho našli ležať na ulici.

Lenže Le Parisien informuje inak: “Vyšetrovatelia sa momentálne sústreďujú na verziu samovraždy, napriek tomu, že niekoľko minút od miesta, kde našli ležať Dávidovo telo, objavili v kanáli auto s jeho dokladmi.”

Záhady pretrvávajú

Podľa francúzskeho portálu momentálne francúzski vyšetrovatelia vypočúvajú Dávidových blízkych priateľov a rodinu, aby objasnili možnú verziu so samovraždou. Podľa slovenských médií však túto možnosť ľudia z okolia mladého hokejistu popierajú. Argumentujú tým, že to bol mladý, úspešný a usmievavý chalan a navyše býval v inej štvrti mesta a nie v dome, pod ktorým ho našli.

Nebohý hokejový obranca mal podľa dostupných informácií aj spokojný súkromný život. S priateľkou Klaudiou plánovali spoločnú budúcnosť. Tá sa zo svojho nešťastia po smrti milovaného muža vyznala na sociálnej sieti. Uviedla, že len pár dní pred tragédiou sa rozprávali o tom, ako si po sezóne kúpia psa a neskôr sa pokúsia aj o dieťa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM