Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Zrážka Pellegriniho auta s jeleňom obletela svet

Nie je veľa nehôd, kde sa zrazí predseda vlády s divým zvieraťom. Preto nedávna autonehoda Petra Pellegriniho zaujala ako nezvyčajná kuriozita viaceré svetové médiá.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zrážka Pellegriniho auta s jeleňom obletela svet
Foto: Martin Golein Tatry-SOS

Podobné nehody sa často končia smrteľne. Vraziť za plnej rýchlosti do jeleňa má veľkú deštrukčnú silu, čo dokazuje aj stav, v akom zostala zdemolovaná vládna limuzína, v ktorej sa viezol slovenský premiér. V osudný deň cestoval na výjazdové rokovanie vlády do Kežmarku. Zviera vbehlo vodičovi do cesty medzi Popradom a Veľkou Lomnicou. O téme píše aj portál Stopru.com.

Divoké severné Slovensko

„Premiér vyšiel z nehody bez zranení, ale šofér utrpel menšie zranenia… v aute sa nachádzali aj ochrankári, ktorým sa tiež nič nestalo,“ píše Stopru.com. Peter Pellegrini aj napriek incidentu pokračoval v ceste na zasadanie vlády v inom vozidle.

Po skončení rokovania predsa len navštívil popradskú nemocnicu, kde absolvoval vyšetrenia krčnej chrbtice. Lekári mu odporučili iba istý čas nosiť fixačný golier, inak bol v poriadku.

Stopru.com si všíma aj osud zraneného jeleňa, ktorý zostal ležať na ceste so zlámanými nohami. Neskôr ho prišli odpratať zodpovedné osoby. „Stojí za pozornosť, že nehody s divými zvieratami sú na severnom Slovensku pomerne bežné,“ komentuje udalosť portál.

Zmysel pre humor nestratil

„Bolo to veľmi nepríjemné, stalo sa v priebehu sekundy,“ komentoval neskôr nehodu Peter Pellegrini. „Zaregistroval som veľkú ranu, ktorá smerovala na predný čelný stĺpik vozidla. Vyrazili airbagy, praskli okná. Vodič zareagoval veľmi dobre, vozidlo zbrzdil. Nezišli sme z cesty. S nikým sme sa nezrazili. Následne som prestúpil do druhého sprievodného vodidla,“ dodal premiér.

Keď neskôr opadol šok a novinári sa ho ešte na udalosť pýtali po rokovaní vlády, neodpustil si ani ľahké vtipkovanie: „Zraziť sa s jeleňom je lepšie ako zraziť sa s koňom,“ povedal slovenský premiér. A na úplný záver dodal, že najhoršia je vlastne zrážka s blbcom, takže obišiel celkom dobre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM