Simona Ivančáková Rôzne

Svetový deň snehu môžete osláviť aj v našom okrese: Čo čaká na ľudí?

V posledný deň tohto víkendu môžete zažiť v poradí už 5. ročník Svetového dňa snehu. Medzi 42 krajinami, kde budú prebiehať rôzne akcie, nechýba ani Slovensko. Deň snehu oslávime aj u nás v okrese, pozrite sa ako.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň snehu môžete osláviť aj v našom okrese: Čo čaká na ľudí?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň snehu má celkom sedem celoštátnych akcií. Rakúsko, Kanada, Čína, Island, Lotyšsko, Nórsko a Poľsko usporiadajú podujatia na celonárodnej úrovni. Na Slovensku sa síce celonárodná akcia nekoná, ale zaujímavé podujatie je pripravené aj v našom okrese.

„Na Slovensku už tretí rok Športové stredisko detí a mládeže Poprad- Tatry v spolupráci s Skicentrom Kubašok pripravilo oslavy Svetového dňa snehu a to formou verejných pretekov v obrovskom slalome spolu so sprievodnými akciami. Deti a mládež budú mať po celý deň pretekov zľavnené skipasy za 3,50 eur,“ uviedla Vierka Kundisová zo Športového strediska detí a mládeže Poprad-Tatry.

Počas celého dňa, okrem samotných pretekov, budú v priestore cieľa prebiehať aj rôzne detské súťaže a preliezkové dráhy organizované Centrom voľného času Poprad. „Maskot Včielka Maja bude s deťmi lyžovať, tancovať a aj niečo malé sladké rozdávať,“ upresnila Kundisová. Všetci si môžu vyskúšať jazdu na koni, tí odvážnejší aj skijoring!. O zábavu a dobrú náladu sa postará hudobno-zábavno-ľudová skupina Ščamba.Taktiež je pripravená bohatá tombola pre všetkých.

Čítajte tiež:

V Poprade budeme drkotať zubami: Ortuť teplomera má padnúť až na –20 °C!

Situácia v Poprade po nočnom snežení: Vodiči, takto to aktuálne vyzerá na našich cestách

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM