Samospráva

Svit pri jednej rekonštrukcii ušetril až 14-tisíc eur: Ako sa im to podarilo?

Približne tri ucelené mesiace trvajúca prestavba priestorov v suteréne Zariadenia opatrovateľskej služby v meste Svit v okrese Poprad premenila nevyužívaný a zanedbaný priestor na funkčnú práčovňu.

Ilustračný obrázok k článku Svit pri jednej rekonštrukcii ušetril až 14-tisíc eur: Ako sa im to podarilo?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Náklady na projekt realizovaný systémom in-house vyčíslila samospráva na 8000 eur. Ako mesto informovalo na svojej internetovej stránke, oproti pôvodne predpokladanému rozpočtu tak ušetrila až 14.000 eur.

Z jednej práčovne

Pôvodnú práčovňu, ktorú predtým tvorila jedna malá miestnosť na prízemí, nahradili po rekonštrukcii práčovňa, mangľovňa a sušiareň v troch vzájomne prepojených miestnostiach v suteréne zariadenia. Na jeho nevyhovujúci stav mal mesto upozorňovať aj regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Ako samospráva uvádza, súčasťou rekonštrukčných prác bola okrem iného i hydroizolácia proti priesaku spodných vôd, ktoré v minulosti spôsobovali problémy. V uvoľnených priestoroch po bývalej práčovni zároveň vznikla dvojlôžková izba pre potenciálnych klientov.

S vlastnými silami

Vďaka spolupráci nového vedenia oddelenia investičných činností a technických služieb, ktorí celú rekonštrukciu spoločne realizovali, sa na týchto prácach ušetrili nemalé finančné prostriedky,“ skonštatovala samospráva s tým, že pôvodný rozpočet na rekonštrukciu, rátajúci s dodávateľskými prácami predstavoval sumu 22.000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM