Monika Vengrínová Basketbal

Svitské Medvede sú na novú sezónu pripravené: Káder je plný, fanúšikov poteší i zrekonštruovaná hala

Sezóna pre basketbalistov Iskry Svit štartuje až v októbri, veľmi dobre pripravení sú však už teraz. A i keď niekoľko hráčov tím opúšťa, mužstvo si verí a tento raz túži vystúpiť až na vrchol. Okrem nových posíl sa fanúšikovia môžu tešiť i na novozrekonštruovanú halu.

Ilustračný obrázok k článku Svitské Medvede sú na novú sezónu pripravené: Káder je plný, fanúšikov poteší i zrekonštruovaná hala
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Z tímu odchádzajú traja hráči, a to Channels, Knutson a Jankovič, ktorí už sú nad finančné možnosti klubu, najčerstvejšou a potešujúcou novinkou však je, že Lakeem Jackson posilní tím aj v ďalšej sezóne. Káder je v tejto chvíli teda plný a prezident klubu Ján Drobný verí, že za odchádzajúcich hráčov našli adekvátne náhrady, a že tím bude tak silný, aby minimálne obhájil minuloročnú pozíciu.

„Veľmi by sme chceli vystúpiť až na vrchol, uvidíme však, či je to reálne. Vždy máme ambíciu hrať pre divákov, chceme mať plnú halu a to sa nám podľa toho, aká býva návštevnosť zápasov, darí. Samozrejme, keby sme prehrávali, ľudia by asi nechodili. Čiže jedno s druhým súvisí,“ myslí si Drobný.

Diváci uvidia emócie hráčov i trénerov

V novej sezóne sa bude hrať vo vynovenej hale, ktorá prejde rekonštrukciou. S tou sa začína tento týždeň a hotová by mala byť zhruba do polovice augusta. V rámci nej sa premiestnia striedačky a rozhodcovské lavičky oproti hľadisku, zvýši sa kapacita o šesťdesiat miest a hala sa zvonku zateplí. Rekonštrukciu financuje mesto Svit, ktoré má halu vo svojej správe.

„Stále robíme kroky k tomu, aby sme dvíhali úroveň tohto športu. Rekonštrukciou sa nielen zvýši kapacita, ale i zážitok diváka, ktorý bude mať obe striedačky i trénerov pred očami a bude vidieť, ako zápasy prežívajú. A tiež zvonku bude hala vyzerať ako hala,“ uviedol prezident klubu.

Prvý domáci zápas s Prievidzou 11.októbra

Sezónu basketbalisti odštartujú v októbri, keď si Iskra prvý zápas zahrá hneď štvrtého na Interi, ôsmeho v Karlovke, ktorá je nováčikom súťaže a jedenásteho privíta doma Prievidzu. Ešte pred sezónou, v prvej polovici septembra, však chlapcov čaká turnaj, kde svoju účasť už potvrdil účastník českej extraligy Jindřichův Hradec i účastník maďarskej extraligy Nyíregyháza. O štvrtom účastníkov sa ešte rokuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM