Pavol Hrabovský Rôzne Video

Symbol Vianoc je späť: Dlho očakávaný anjel úspešne pristál v Poprade, VIDEO

Jedna z dominánt popradskej výzdoby je už bezpečne na zemi. Anjel úspešne pristál na hlavnom kruhovom objazde. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Symbol Vianoc je späť: Dlho očakávaný anjel úspešne pristál v Poprade, VIDEO
13
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Popradský Anjel sa teší veľkej popularite, nielen ako dominanta výzdoby – predovšetkým vďaka zaujímavej šou, ktorú môžu Popradčania každý rok sledovať. Priletel už tradične vrtuľníkom – a to po dvanástykrát.

Neskoro ale predsa

Anjel to tento rok nemal jednoduché. Do nášho mesta mal zavítať už minulý týždeň, 25. novembra, no nestalo sa. Znížená viditeľnosť, spôsobená hustou hmlou, mestu tento plán prekazila. Nakoniec, musel svoj príchod, na šesť dní odložiť.

Popradčania sa však dnes dočkali. Anjel je opäť na svojom charakteristickom mieste – a to priamo v strede hlavného kruhového objazdu.

Na tomto mieste bude aj tento rok skrášľovať Vianoce v Poprade.

Ďalší rok v novom šate

Anjel prešiel minulý rok značnou modernizáciou, kedy nám mesto predstavilo jeho úplne novú podobu. Jeho výška je zhruba 13 metrov a váha neuveriteľných 850 kilogramov. Aj napriek týmto parametrom, boli všetci prítomní pracovníci na osadenie vynikajúco pripravení.

V rámci bezpečnosti všetkých zložiek a účastníkov cestnej premávky, mestská polícia na niekoľko minút uzatvorila kruhový objazd.

Anjel osvetlený v žiarivých farbách, má dlhé vlasy a hrá na harfe. Jeho zložený povrch pokrýva 42 000 svetelných LED bodov, vďaka ktorým bude žiariť a skrášľovať mesto Poprad počas vianočných sviatkov. Prvýkrát sa na popradskom kruhovom objazde zjavil Anjel v roku 2009.

Ako to vyzeralo na samotnom osadení popradského Anjela si môžete pozrieť v priloženej galérii a videu

Sledujte nás aj na našom Facebooku i Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Anjel pristál v Poprade
13
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM