Monika Gécziová Iné športy

Tak tomuto sa povie parádny úspech: Tadeáš z Popradu sa stal majstrom Európy v karate

Fantastická reprezentácia popradských karatistov na majstrovstvách Európy. Pretekári z Karate klubu Shihan Poprad sa z Rumunska vrátili s viacerými medailami. Tadeáš Krakovský dokonca s titulom majstra Európy.

Ilustračný obrázok k článku Tak tomuto sa povie parádny úspech: Tadeáš z Popradu sa stal majstrom Európy v karate
2
Galéria
Zdroj: Karate klub Shihan Poprad

Záver sezóny strávili pretekári Karate klubu Shihan Poprad v rumunskom Arade, kde sa cez víkend 15.-16. júna konali Majstrovstvá Európy, Európskej Shito Ryu Karate Federácie. Mladí popradskí karatisti si v Rumunsku počínali nadmieru úspešne a priniesli pod Tatry kopec cenných kovov.

„V súbornom cvičení kata vybojovala v kategórií mladších žiačok Linda Klempová striebro a Tadeáš Krakovský medzi mladšími žiakmi skončil bronzový. V športovom zápase kumite, v kategórií mladších žiačok do 27kg vybojovala Laura Klempová striebro. Medzi mladšími žiačkami do 32kg Karolína Kiššková vybojovala bronz,“ uviedol tréner z Karate klubu Shihan Poprad Ján Glatz s tým, že rovnako bronzová skončila aj Ema Zacharová v kategórií mladších kadetiek do 42kg.

Tréner vyzdvihol aj úspech svojho zverenca Tadeáša Krakovského, ktorý v kategórií mladších žiakov nad 32kg nenašiel premožiteľa, kategóriu suverénne vyhral a môže sa hrdiť titulom Majstra Európy, Európskej Shito Ryu Karate Federácie.

„Marko Jalowiczor v kategórií kadetov do 67kg skončil strieborný. Veronika Jalowiczorová a Barbora Glatzová vo svojich kategóriách nepostúpili z eliminačných bojov,“ ozrejmil Glatz a dodal, že slovenská výprava na šampionáte s bilanciou 28 zlatých, 19 strieborných a 32 bronzových medailí obsadila prvé miesto.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM