Miroslav Pomajdík Správy

Takmer 8 mesiacov od tragédie v Kurimanoch: Obvinenia za pád mosta stále nepadli!

Na dnešnej parlamentnej schôdzi sa preberala aj tragédia pádu mostu v Kurimanoch. Otázku ohľadne výsledkov vyšetrovania nešťastia predložil poslanec za KDH Pavol Zajac priamo ministrovi vnútra Róbertovi Kaliňákovi (Smer-SD). Ten povedal, že získané dôkazy zatiaľ nesmerujú k žiadnej konkrétnej osobe.

Ilustračný obrázok k článku Takmer 8 mesiacov od tragédie v Kurimanoch: Obvinenia za pád mosta stále nepadli!
Zdroj: TASR

Vyšetrovanie doposiaľ nepreukázalo, že za pád mostu môže zlyhanie konkrétnej osoby. Do konca augusta predloží Ústav súdneho inžinierstva v Žiline znalecký posudok polícii, ktorá momentálne svoju prácu v tomto prípade skončila.

„Vyšetrovanie nie sú preteky Formuly 1"

Poslancovi Zajacovi sa nepozdáva, že za osem mesiacov vyšetrovania nemáme stále konkrétne výsledky a spýtal sa, či by nemala byť preto z prípadu vyvodená politická zodpovednosť. „Ak nie sú známe závery vyšetrovania, takéto úvahy sú predčasné. Ja si pamätám len jedného človeka, ktorý chcel šetriť a pri šetrení sa môžu stať chyby. Ja nebudem povrchný a vynášať jednoduché súdy. Vyšetrovanie trestného činu nie sú preteky Formuly 1. Neplatí, že čím rýchlejšie je niečo vyšetrené, tým lepšie," odkázal Zajacovi Kaliňák.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM