Monika Vengrínová Kultúra

Talentovaní žiaci ukázali, v čom sú dobrí: Do súťaže sa zapojilo šestnásť škôl z celého okresu

86 talentovaných žiakov zo šestnástich základných škôl z popradského okresu sa zapojilo do 4.ročínka súťaže MaTúŠ 2014 – Mladé talenty škôl. Žiaci súťažili v piatich kategóriách, v ktorých predviedli, čo naozaj vedia, a v čom sú dobrí.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaní žiaci ukázali, v čom sú dobrí: Do súťaže sa zapojilo šestnásť škôl z celého okresu
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhlasovateľom súťaže Mladé talenty škôl je už po štvrtýkrát Školský úrad Veľký Slavkov. Tohtoročným organizátorom sa stala Základná škola s Materskou školou Vikartovce spolu s tunajším obecným úradom. 86 žiakov zo 16 škôl súťažilo v kategóriách Vlastná tvorba, Literárny prednes a dramatická tvorba, Hra na hudobný nástroj, Spev a napokon Tanec.

Päťčlenná porota v zložení Peter Čapó, Alena Madzinová, František Šáry, Vladimír Šavel a Darina Filipová mala skutočne náročnú úlohu, keď vyberala zo skvelých výkonov žiakov. Napokon určila víťazov v každej kategórii. Za vlastnú tvorbu, ako i cenu Školského úradu Veľký Slavkov získala žiačka Základnej školy s Materskou školou Vikartovce Viktória Koščáková. V literárnom prednese a dramatickej tvorbe najviac zaujala Sofia Krasuľová zo Základnej školy Huncovce. Víťazom v kategórii hudobný nástroj a tiež absolútnym víťazom sa stala Natália Cimermanová zo Základnej školy Hôrka. Za spev si prvé miesto vyslúžili Jana Koreňová a Katarína Misálová zo Základnej školy Liptovská Teplička a v kategórii tanec zvíťazili žiaci zo Základnej školy Liptovská Teplička.

Mimoriadnu cenu poroty získali žiaci zo Základnej školy s Materskou školou Spišská Teplica, cenu sympatie získali Tobiáš Cimerman zo Základnej školy Hôrka a Jozef Baran zo Základnej školy Jánovce. Cenu za najlepšiu šou získali žiaci zo Základnej školy s Materskou školou Spišské Bystré.

Mladé školské talenty 2014
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM