Pavol Krupka Správy

Talianska komunita chce v našom regióne vytvoriť podsekciu alpského klubu

Talianska komunita chce v regióne Vysokých Tatier založiť podsekciu Talianskeho Alpského klubu (TAK). Týmto krokom chcú do Tatier prilákať viac talianskych návštevníkov, z ktorých väčšina ani netuší, čo všetko sa v regióne nachádza. TAK združuje milovníkov hôr v Taliansku a má viacero sekcií.

Ilustračný obrázok k článku Talianska komunita chce v našom regióne vytvoriť podsekciu alpského klubu
Zdroj: Dnes24.sk

„Aby sa vytvoril samostatný miestny TAK, chce to veľa byrokratických záležitostí, najprv musíme získať pre náš klub 50 členov do sekcie talianskeho mesta Bassano del Grappa, aby sa mohla následne vytvoriť samostatná podsekcia, ktorá by pracovala samostatne tu v Tatrách,“ vysvetľuje proces aktivista Fabio Bortolini, ktorý žije v Poprade už 22 rokov. Členovia spolku by mali potom viacero výhod nielen na Slovensku, ale aj v Taliansku. Do tohto procesu chce zapojiť čo najviac subjektov, ktoré pôsobia v oblasti cestovného ruchu v regióne Tatier, ako napr. turistické chaty, obchody, reštaurácie, hotely a pod., členom klubu sa však môže stať ktokoľvek.

„Hlavným zmyslom je, aby sa ľudia dostali do hôr a mohli využívať tunajšie služby za zvýhodnené podmienky. Okrem iného má člen napríklad nárok na uhradenie nákladov spojených s úrazom, bude poistený v rámci celej Európy pre takéto prípady,“ upozornil Bortolini. Základnou myšlienkou celého procesu je však nadobúdať kontakty v oblasti cestovného ruchu s Talianmi, v súčasnosti má TAK približne 300.000 členov. Zároveň chcú aktivisti prezentovať Vysoké Tatry ako destináciu v Taliansku.

„Vysoké Tatry sú v Taliansku totálne neznáme a tým, že založíme tento klub, máme možnosť vytvoriť zaujímavý produkt, aby sa Tatry koordinovane propagovali v Taliansku. Taliani, ktorí sem prišli sú veľmi prekvapení, čo všetko tu je. Napríklad, že tu nie sú len hory, ale aj aquaparky, historické pamiatky, jaskyne, kultúrne podujatia, v podstate na veľmi malom priestore,“ dodáva Bortolini. Už teraz je podľa neho záujem zo strany členov klubu z talianskeho mesta Bassano del Grappa, ktorý má 1700 členov, o niekoľkodňový pobyt na budúci rok v Tatrách. Klub v tomto talianskom meste je jeden z najdôležitejších v rámci TAK, takže podľa Bortoliniho je potenciál, aby sa zvýšil záujem zo strany talianskych návštevníkov o slovenské hory.

„Zatiaľ zháňame členov, ja predpokladám, že najneskôr do konca roka sa nám podarí založiť samostatnú sekciu alpského klubu vo Vysokých Tatrách. Sídlo klubu by malo byť potom v Tatranskej Lomnici,“ uzavrel Bortolini. Všetky informácie ohľadom členstva v klube môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke premesto.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM