Peter Handzuš Rôzne

Tatranci letia do Jekaterinburgu. Rusov chcú zlákať na wellness a kvalitné služby

Slovenské veľhory už nebudú zaujímavé pre ruských turistov len počas Zlatého týždňa. Tatranci chcú návštevníkov z Ruskej federácie pritiahnuť na rekondičné pobyty. V tejto súvislosti zástupcovia Vysokých Tatier v Jekaterinburgu už zajtra podpíšu s predstaviteľmi mesta Memorandum o spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci letia do Jekaterinburgu. Rusov chcú zlákať na wellness a kvalitné služby
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ruská klientela sa postupne vracia do Vysokých Tatier a čoraz zaujímavejšia je pre nich aj letná sezóna. Podporiť tento trend by malo podpísanie Memoranda o spolupráci s mestom Jekaterinburg, od ktorého si Tatranci sľubujú najmä prílev novej klientely.

„Tisíce Rusov sa každoročne chodia rekreovať do Karlových Varov a Tatry doteraz obchádzali. Veríme, že kvalitné ubytovanie a služby prilákajú obyvateľov Jekaterinburgu aj k nám,“ povedal primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Rusi využívajú hlavne wellness

O tom, že nemusí ísť len o zbožné želanie svedčí aj fakt, že najviac využívanými službami ruskej klientely počas zimnej sezóny sú tradične wellness procedúry. Niektoré z nich si už tento rok budú môcť vyskúšať aj ruské deti. Pri podpise memoranda totiž odovzdajú poukaz pre 25 detí z danej oblasti, ktoré pricestujú na pobyt do Vysokých Tatier. Okrem ubytovania sa vyvezú lanovkou na Skalnaté Pleso a taktiež sa budú môcť vyblázniť v bazénoch popradského Aquacity.

„Spolupráca v rámci tohto projektu bude trvať 5 rokov a veríme, že bude úspešná. Ak sa nám podarí zaujať deti, nabudúce prídu aj s rodičmi. V našich zariadeniach im dokážeme ponúknuť všetko potrebné na regeneráciu, aj liečenie, vrátane ešte stále ojedinelej kryoterapie,“ konštatuje riaditeľ Aquacity Poprad Richard Pichonský.

Zo Zlatého týždňa Zlatý rok

Návšteva zástupcov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry v Jekaterinburgu je len prvý krok na ceste k dlhodobej spolupráci. Ešte v apríli si zástupcovia oboch miest úlohy vymenia a pod tatranskými štítmi podpíšu Zmluvu o spolupráci.

„Vysoké Tatry sú ideálne miesto na rekreáciu pre ruskú klientelu. Okrem krásnej prírody a čistého vzduchu, ponúkajú aj množstvo športových a regeneračných aktivít. Neboli by sme proti, keby sa populárny Zlatý týždeň postupne predĺžil na celý rok,“ dopĺňa Lenka Maťašovská, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Zaujímavý je samozrejme nielen spoločenský, ale aj ekonomický rozmer tejto spolupráce. Veď podľa zimných štatistík, priemerný ruský turista minie na doplnkové služby priemerne 300 €.

Jekaterinburg je štvrté najväčšie mesto Ruska a centrum Uralského federálneho okruhu s viac ako 1,4 milióna obyvateľmi. Je hraničným mestom medzi Európou a Áziou, stredisko univerzít a ťažkého priemyslu a významný dopravný uzol.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM