Peter Handzuš Rôzne

Tatranci otvoria letnú sezónu v polovici júna: Zľavy, električka zadarmo a kokteil lákadiel

Bezplatná preprava električkou a zubačkou, 50% zľavy vďaka karte zliav Tatry Card, 302 km cyklotrás, nové aj už zabehnuté podujatia plné zábavy a adrenalínu, to je len časť z toho, čo pre návštevníkov chystajú na leto Vysoké Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci otvoria letnú sezónu v polovici júna: Zľavy, električka zadarmo a kokteil lákadiel
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Toto leto Tatranci siahli po osvedčených receptoch na návštevníkov, ale chystajú sa primiešať aj niečo nové. Veria, že leto 2013 bude v znamení vysokej návštevnosti a spokojných klientov, tak ako tomu bolo v zimnej sezóne, ktorú pred pár dňami oficiálne ukončila posledná lyžovačka v Lomnickom sedle.

„Našim cieľom je namiešať návštevníkom Tatier kokteil atraktivít, ktoré by pre nich boli zaujímavé v každom počasí, keďže hory sú nevyspytateľné a dokážu v priebehu chvíle zmeniť pôvodný plán dovolenkárov. Aj tento rok sme pripravili množstvo zaujímavých zliav až do výšky 50% u našich zmluvných partnerov zľavovej karty Tatry Card a preprava električkou a zubačkou bude bezplatná. Sústredíme našu pozornosť aj na návštevnícky atraktívne podujatia, akými budú aj tento rok napríklad Medvedie dni, podujatie pre rodiny s deťmi, ktoré má za sebou už päť úspešných ročníkov, ale aj nový event Night Run na Štrbskom Plese, kde by sme sa chceli po vzore bratislavského nočného behu sústrediť na stále viac populárny beh. Oficiálne otvorenie sezóny chystáme na 14.-16.06.2013 a určite bude načo sa tešiť“, povedala Lenka Maťašovská výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Tristo kilometrov cyklotrás

Aj vďaka úspechom našich vrcholových športovcov rastie záujem o cyklistiku. V Tatrách preto nezabudli na oživenie už existujúcich cyklotrás, ich podrobný popis, náročnosť, dĺžku, prevýšenie, možnosť stiahnuť GPS, na ich kompletné vyznačenie tak, aby celkovo 302 km cyklotrás mohli návštevníci Tatier pohodlne využívať.

Cez leto už aj Ferraty

„Som rád aj tomu, že do leta zrealizujeme aj projekt tzv. Via Ferraty, teda vzniknú zabezpečené horské cesty v náročných terénoch vybavené fixnými lanami, stúpačkami a inými istiacimi prvkami,“ povedal Ján Mokoš, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Pribudnú aj mapy

Oblastná organizácia CR Región Vysoké Tatry pripravuje aj rôzne letné propagačné materiály. Budú nimi Sprievodcovia tatranskými zážitkami v náklade až 100 000 ks, nová maľovaná panoramatická mapa, kde budú zakreslené atrakcie, atraktivity, cyklotrasy, chaty v náklade 50 000 kusov.

Po mnohých rokoch uzrie svetlo sveta aj ubytovací katalóg, zoznam všetkých ubytovateľov, ktorí sú členmi združenia. Tatranci sú na leto pripravení, takže s rastúcimi teplotami môže pomaly začať prichádzať aj hlavná turistická sezóna v Tatrách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM