Peter Handzuš Rôzne

Tatranci testovali svoje prevádzky. Za gastronómiu sa nemusia hanbiť

Po viac ako mesačnom preverovaní kvality gastro zariadení vo Vysokých Tatrách pred Vianocami slávnostne vyhlásili v Tatranskej Lomnici výsledky. Traja odborníci v oblasti gastronómie hodnotili úroveň poskytovaných služieb v tatranských a podtatranských gastronomických prevádzkach.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci testovali svoje prevádzky. Za gastronómiu sa nemusia hanbiť
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Projekt, ktorého iniciátorom bola OOCR, preveril pripravenosť Tatrancov na zimnú sezónu. Zapojilo sa doň viac ako 50 zariadení z Vysokých Tatier, Popradu a okolia. Hodnotiteľmi boli traja experti na gastronómiu, Zväz hotelov a reštaurácií Slovenska zastupovala Jana Gantnerová, šéfkuchár hotela Tri studničky, mnohými cenami ovenčený Roman Kováč a Slovákom dobre známy gurmán a svetobežník Peter Justin Topolský.

„Prevádzky sa mohli do projektu zapojiť dobrovoľne a ukázať, že si za svojimi kvalitnými službami stoja. Naši odborníci hodnotili kvalitu jedál, personál, prostredie a interiér, a tiež pomer kvality a ceny,“ objasnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Halušky chutia stále

Odborná porota vyzdvihla najmä pozitívny trend zachovávania slovenskej tradičnej kuchyne, či tatranských špecialít. Počas testovania museli vyskúšať viac ako 50 porcií slovenských tradičných bryndzových halušiek a na otázku, či sa im nezunovali, s úsmevom reagovali, že dobré halušky nikdy.

Gastro prevádzky boli rozdelené do piatich kategórií – na hotelovú reštauráciu, slovenskú reštauráciu a kolibu, kaviareň a cukráreň, vinotéku, bar a iné. Porota mala vyhlásiť troch najlepších, prišlo však k veľkému prekvapeniu, nakoľko ocenených bolo viac. Hodnotitelia po dlhom zvažovaní ocenili všetkých, ktorí sa do projektu zapojili.

„Vážim si odvahu Tatrancov a som na nich hrdý. Môžem za nás troch otvorene povedať, že v Tatrách sa nemusíme za naše služby hanbiť, lebo sú porovnateľné s tými v zahraničí a v mnohých prípadoch aj oveľa lepšie,“ konštatoval predseda poroty Peter Justin Topolský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM