Pavol Krupka Kultúra

Tatranke to hrá, oslavuje dvadsaťpäťku

Dvadsaťpäť rokov na popradskej hudobnej scéne oslavuje rocková skupina Tatranka. Presvedčivou hudobnou prehliadkou jej doterajšej tvorby bolo aj poldruhahodinové vystúpenie na popradskom námestí.

Piatkový koncert v rámci akcie Leto v Poprade bol, bohužiaľ, limitovaný vytrvalým dažďom. Zhruba do polovice koncertu boli v publiku predovšetkým skalní priaznivci hudobnej tvorby skupiny. Nálada v ňom sa však stupňovala, nefalšovaný výkon popradských rockerov nakoniec rozohnal aj dažďové kvapky.

Dlhá história skupiny Tatranka je výsledkom zanietenosti lídra, skladateľa a gitaristu Jána Kráľa, pre ktorého je, ako hovorí aj vo videu, hudba všetkým. Spolu s bratom Slavomírom, hráčom na bicie, sústredili za ten čas okolo seba mnohých popradských hudobníkov, z ktorých mnohí pokračovali vlastnou hudobnou cestou. Na súčasnom pódiu sú to Richard Kanaloš a Štefan Modrič, obaja speváci, vokalisti a príležitostní hráči na akustickú gitaru, basovú gitaru má na starosti Stanislav Kaminský.

Táto pätica najnovšie nahrala a vydala v poradí druhý album, piesne z neho zneli aj na popradskom námestí. CD s názvom Hore sa skupina oficiálne uvedie do života 4. augusta. Titulná pieseň albumu momentálne kraľuje TOP dvadsiatke liptovského L-rádia. Kapela tým zároveň dosiahla aj rekord v počte hlasov v celej histórii hitparády.

[color=#cc0000]­Skupine Tatranka k jej jubileu, novému albumu a všetkým úspechom blahoželá aj spravodajský portál Poprad24.[/color]

Poprad24 Foto: Pavol Krupka Video: Pavol Krupka

Tatranke to hrá, oslavuje dvadsaťpäťku
1
Galéria
tatranka
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM