Správy

Tatranská Lomnica: Novou službou chce TANAP pomôcť hendikepovaným ľuďom

Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) prichádzajú s novou službou pre návštevníkov TANAP-u.

Ilustračný obrázok k článku Tatranská Lomnica: Novou službou chce TANAP pomôcť hendikepovaným ľuďom
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Sliezsky dom

Od stredy ponúkajú možnosť vývozu záujemcov k Sliezskemu domu. Informovala o tom koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAP-u Martina Petránová.

Prostredníctvom webovej stránky www.lesytanap.sk si v sekcii rezervácia prepravy môže ktokoľvek objednať odvoz z odstavnej plochy nad Tatranskou Poliankou k horskému hotelu Sliezsky dom vo Velickej doline, ktorý je východiskom pre mnohé zaujímavé túry. Vývoz je momentálne zabezpečovaný dvoma mikrobusmi v pravidelných, zväčša polhodinových intervaloch v čase od 7.00 h do 18.00 h. Horskí vodcovia so svojimi klientmi si autá môžu rezervovať medzi 4.30 h a 6.45 h,“ uviedla Petránová.

Prepravu zabezpečujú Štátne lesy TANAP-u vo vlastnej réžii, služba je zatiaľ v testovacej prevádzke.

Vnímame to predovšetkým ako príležitosť priblížiť tatranské doliny aj ľuďom, ktorým zdravotný či iný hendikep nedovolí absolvovať výstup po vlastných. Keďže už roky sa stretávame s takouto požiadavkou zo strany návštevníkov Tatier, rozhodli sme sa im v tejto letnej sezóne vyjsť v ústrety. Ak sa služba osvedčí, zvážime aj jej rozšírenie do iných lokalít,“ doplnil riaditeľ Štátnych lesov TANAP-u Ján Marhefka.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM