Kultúra

Tatranská múzejná noc bude online: Nenechajte si ujsť koncert známej popradskej skupiny

Do celoslovenskej akcie Noc múzeí a galérií sa zapoja aj Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP).

Ilustračný obrázok k článku Tatranská múzejná noc bude online: Nenechajte si ujsť koncert známej popradskej skupiny
Zdroj: YouTube.com/Rasdalman

Šiesty ročník Tatranskej múzejnej noci, ktorý sa uskutoční v sobotu (15. 5.), však bude na rozdiel od tých predošlých iba online. Informovala o tom koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAP-u Martina Petránová s tým, že pre verejnosť pripravili aj online koncert.

Koncert Rasdalman

Keďže súčasná situácia nepraje hromadným akciám, hľadali sme inú alternatívu a rozhodli sme sa, že Múzeum TANAP-u sprístupníme záujemcom nevšednejším spôsobom. Priamo v expozícii odohrá pred jednou z diorám koncert skupina Rasdalman, ktorá vznikla v roku 2014 v Poprade okolo básnika a speváka Rasťa Daleckého. Svojím autorským repertoárom sa kapela hlási k súčasnému folku, jej skladby sú inšpirované prírodným a ľudským bytím,“ uviedla vedúca Výskumnej stanice a Múzea TANAP-u v Tatranskej Lomnici Zuzana Homolová. Ako doplnila, popri piesňach dostáva počas vystúpení priestor aj poézia.

Online koncert si budú môcť fanúšikovia Tatranskej múzejnej noci pozrieť priamo na webstránke Štátnych lesov TANAP-u už túto sobotu. Stačí, ak si kliknú na link, ktorý bude zverejnený na stránke krátko pred 18.00 h.

Aktuality z východu Slovenska:

Aj virtuálna prehliadka

Petránová priblížila, že k dispozícii je aj virtuálna prehliadka múzea. Prostredníctvom dokumentárnych filmov, ktoré nájdu návštevníci vo videogalérii, sa môžu zoznámiť aj s činnosťou Štátnych lesov TANAP-u a prírodným prostredím najstaršieho národného parku na Slovensku.

Prvý ročník Tatranskej múzejnej noci sa uskutočnil v roku 2015, jej dejiskom bolo Múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici, časť programu sa odohrávala aj v exteriéri.

Podľa slov Petránovej sa mohli návštevníci zoznámiť s prácou výskumníkov a činnosťou Štátnych lesov TANAP-u, priestor dostali i zaujímaví hostia či dokumentárne filmy o prírode a nechýbali ani prednášky a besedy. Vlani sa pre pandémiu nového koronavírusu podujatie neuskutočnilo.

Zdroj: YouTube.com/Rasdalman

Aktuálne zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM