Martin Sýkora Správy

Tatranský región navštívilo vyše 40 veľvyslancov: Diplomati sa usmievali

Na pozvanie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka navštívilo Tatranský región vyše 40 veľvyslancov akreditovaných pre Slovenskú republiku.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský región navštívilo vyše 40 veľvyslancov: Diplomati sa usmievali
Zdroj: TASR

Levoča, Spišský hrad a Tatry

V uplynulých rokoch už takto diplomati navštívili Košický, Nitriansky, Žilinský a Trenčiansky kraj. Diplomati si v piatok (12.5.) a v sobotu (13.5.) pozreli lokality zapísané do Zoznamu kultúrneho a svetového dedičstva UNESCO a obdivovali aj krásu slovenských veľhôr – Vysokých Tatier. Naskytla sa im tak jedinečná príležitosť oboznámiť sa priamo v regióne s kultúrnym, historickým a hospodárskym bohatstvom tohto kraja.

„Po prílete na letisko Poprad-Tatry viedla ich cesta do historickej Levoče, kde po privítaní na mestskej radnici navštívili chrám svätého Jakuba so svetoznámym oltárom Majstra Pavla. Odtiaľ sa presunuli na Spišský hrad a deň zakončili v Tatranskej Lomnici. Predstavitelia diplomatického zboru ocenili pohostinnosť, ktorej sa im dostalo a vyzdvihli aj neskutočnú krásu slovenských miest a tatranskej prírody,“ informovali z tlačového odboru ministerstva.

V príhovore na záver prvého výjazdového dňa minister Lajčák vyjadril želanie, aby si aj v budúcnosti veľvyslanci vybrali tento kút Slovenska za turistickú destináciu pre pobyt s rodinou a priateľmi.

Veľvyslanci pod Tatrami 05/2017
9
Galéria
Zdroj: TASR

Slovensko? Dobrý nápad!

V sobotu veľvyslanci navštívili Vysoké Tatry. Zážitkom pre nich bol najmä výlet kabínkovou lanovkou zo Skalnatého plesa na Lomnický štít, ale očarení boli aj panorámou Tatier, ktorú mohli neskôr sledovať zo Štrbského plesa.

„Mnohí ocenili vysokú úroveň turistickej infraštruktúry a služieb cestovného ruchu. A to je aj jedným zo zmyslov tejto aktivity Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR: priblížiť Slovensko ako krajinu, v ktorej dovolenkovať, ale aj investovať sa oplatí, a je to dobrý nápad,“ uviedol tlačový odbor.

Good idea, Slovakia! – Dobrý nápad, Slovensko. Pod týmto sloganom sa Slovenská republika predstavuje v zahraničí. Logo i slogan novej značky Slovensko minulý rok predstavilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM