Peter Handzuš Iné športy

Tatranský skokan: Pretekali ako o život

Štekot psov sa ozýval v sobotu v areáli ZŠ vo Veľkej. Viac ako 50 psíkov rôznych plemien pretekalo v súťaži agility Tatranský skokan 2012. Medzi súťažiacimi z celého Slovenska sa so svojimi miláčikmi nestratili ani členovia usporiadajúceho klubu MKA

Preteky agility je šport, pri ktorom sa zapotí nielen pes, ale aj jeho pán. Psovod vedie povelmi psa cez prekážky, ktoré su rozostavené na parkúre. Čaká na neho množstvo skokov do výšky a diaľky, tunely, šikmá stena, kladina a slalomová dráha. Pes musí prejsť prekážky v stanovenom poradí a čo najrýchlejšie. Väčšie plemená dokážu zdolávať prekážky elegantne, zato niektorí malí pretekári berú preteky ako boj o život.

Z času na čas súťaž komplikoval slabý dážď, ale nakoniec to všetci zvládli, aj vďaka stánkom s občerstvením a zázemiu, ktoré pre pretekárov poskytla miestna základná škola.

Na pretekoch Tatranský skokan súťažili štvornohí pretekári so svojimi pánmi v troch výškových a troch výkonostných kategóriach. Ako to nakoniec dopadlo si môžete pozrieť v galérii a vo videu.

Tatranský skokan: Pretekali ako o život
1
Galéria
agility
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM