Aktualizované Správy

Tatry sa opäť zabeleli: Kedy zasneží aj v Poprade?

Vysoké i Nízke Tatry sa dnes ráno zabeleli. Hranica sneženia sa však pohybovala vo výške okolo 1200 m n. m.

Ilustračný obrázok k článku Tatry sa opäť zabeleli: Kedy zasneží aj v Poprade?
Zdroj: facebook.com/jasnanizketatry

Počas noci z utorka na stredu dorazili na naše územie zrážky, ktoré priniesli do niektorých severných lokalít prvý sneh. Naše hory sa dnes ráno zabeleli a hranica sneženia sa pohybovala okolo 1200 m n. m.,“ informuje iMeteo na svojom webe.

Samozrejme, platili aj výnimky. Podľa spomenutého portálu snežilo napríklad aj vo Vyšných Hágoch či v okolí Prešova. Súvislá snehová pokrývka sa do dnešného rána vytvorila aj v Jasnej.

V tomto roku nás ale sneh prekvapil už aj o čosi skôr. Vysoké Tatry si bielu prikrývku užili už na konci augusta, kedy na Lomnickom štíte napadlo až 19 cm snehu, v Nizkych Tatraách sa sneh na chvíľu udržal aj 23. septembra.

Hranica sa posúva

V stredu podvečer sa už budeme naplno nachádzať v studenom vzduchu a hranica sneženia klesne a sneh sa ostane aj do obývaných oblastí severného Slovenska, kde môže napadnúť aj niekoľko centimetrov snehu,“ predpovedá portál iMeteo.

Hranica sneženia by dnes večer podľa portálu mala klesať pod 1000 m n. m., pričom v priebehu ranných hodín vo štvrtok klesne hranica sneženie aj na 700 m n. m. Poprad je v nadmorskej výške približne 670 m n.m.

Prvé vločky sa môžu objaviť aj na Horehroní či na Spiši, no tu pôjde maximálne o poprašok.

Platí výstraha

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali na tento deň pre okres Poprad výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá predbežne platí do 20.00 hod.

V okrese Poprad sa očakáva V POLOHÁCH NAD 900 m výskyt sneženia pri ktorom spadne 1 – 4 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti ojedinelá a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú odborníci na webe SHMÚ.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM