Peter Handzuš Správy

Tatry si užili vzácnu návštevu: Na Skalnatom plese lyžovali dvaja prezidenti

Lyžiari na Skalnatom plese si v nedeľu predpoludním mohli užiť lyžovačku s hlavami dvoch štátov. Obidvaja prezidenti ukázali, že sú dobrí lyžiari.

Ilustračný obrázok k článku Tatry si užili vzácnu návštevu: Na Skalnatom plese lyžovali dvaja prezidenti
Foto: Peter Handzuš

Poľský prezident Andrzej Duda prijal pozvanie prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku na neformálne stretnutie vo Vysokých Tatrách. Aj keď počasie v nedeľu veľmi lyžovaniu neprialo, na svahu v Tatranskej Lomnici sa hneď ráno ukázali obidvaja prezidenti so sprievodom.

Andrej Kiska a Andrzej Duda zvládli lyžovačku zo Skalnatého plesa na Štart bravúrne aj napriek hustej hmle, ktorá miestami znižovala viditeľnosť na svahu len na niekoľko metrov. „Počasie nevyšlo, ale pán prezident je fantastický lyžiar a aj v tomto počasí ide ako blesk. Myslím, že si to vcelku užívame, aj keď je pravda, že počasie by mohlo byť lepšie. Kto má rád lyže vie, že s takýmto počasím musí počítať,“ povedal na Skalnatom plese novinárom prezident Andrej Kiska.

Prezidenti mali v pláne aj výlet na Lomnický štít, no počasie bolo proti. Lanovka na Lomnický štít nepremávala. Takisto sa im predpoludním nepodarilo lyžovať v Lomnickom sedle, lebo pre silný vietor nepremávala sedačková lanovka ani tam. „Určite tu pán prezident nie je naposledy, tak hádam nabudúce to zase vyjde,“ dodal prezident Kiska.

Po lyžovačke a obede na Skalnatom plese by si mali prezidenti pozrieť Vysoké Tatry z vrtuľníka. V podvečer ich ešte čaká pracovné stretutie v Grand Hoteli Praha, kde by mali okrem iného hovoriť aj o ďaľšom rozvoji cestovného ruchu medzi Slovenskom a Poľskom.

Prezidenti na lyžovačke vo Vysokých Tatrách
23
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM