Peter Handzuš Krimi

Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť. 40-metrový pád neprežil mladý turista

Trojica Poliakov bez horolezeckého výstroja a akýchkoľvek poznatkov o teréne, v ktorom sa práve nachádzali, zostupovala z Prostredného hrotu smerom do Veľkej Studenej doliny. Jeden z nich zostup neprežil.

Ilustračný obrázok k článku Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť. 40-metrový pád neprežil mladý turista
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok popoludní prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc od poľských turistov vo Vysokých Tatrách. Počas zostupu turisti zablúdili, jeden z nich išiel vopred, no pri hľadaní správnej cesty sa pravdepodobne pošmykol a spadol približne 40 metrov. Zvyšní dvaja ho nasledovali, až kým v teréne nenašli stopy pádu a neuvideli pod sebou nehybné telo kolegu.

„O súčinnosť bola požiadaná posádka VZZS z Popradu, ktorá na mieste nehody vysadila záchranára HZS. Bohužiaľ, muž pádom utrpel poranenia nezlučiteľné so životom,“ informujú záchranári na svojej stránke.

Následne posádka VZZS vysadila v oblasti ďalších záchranárov HZS, z ktorých jeden pomáhal s nabalením pozostatkov nebohého a druhý sprevádzal turistov na Hrebienok. Poliaci boli zo steny vyprostení postupne v evakuačných sedačkách až do doliny.

Telesné pozostatky 30-ročného poľského turistu boli transportované do márnice v Starom Smokovci a odovzdané súdnemu lekárovi a príslušníkom PZ SR.

Horská záchranná služba neodporúča pohyb v exponovanom a neznačenom teréne osobám, ktoré nedisponujú horolezeckým vybavením, znalosťami terénu a skúsenosťami. Nedodržaním týchto podmienok sa extrémne zvyšuje riziko úrazu či dokonca smrteľnej nehody!

Foto: hzs.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM