Peter Handzuš Basketbal

Ťažká štvrťfinálová séria pre Iskru Svit: Prievidza už vedie 2:0

Iskra Svit prehrala aj druhý štvrťfinálový zápas proti BC Prievidza. O predĺženie série zabojuje v sobotu na palubovke hostí.

Ilustračný obrázok k článku Ťažká štvrťfinálová séria pre Iskru Svit: Prievidza už vedie 2:0
Foto: Peter Handzuš

Zápas proti Prievidzi sa v stredu od začiatku nevyvíjal pre Svit dobre. Aj keď na hráčoch bolo vidno, že chcú, súper si držal malý bodový odstup. „Opäť nám nevyšiel začiatok zápasu, keď sme pustili Prievidzu do desaťbodového vedenia. Potom sme sa veľmi nadreli v obrane, aby sme to stiahli na nejakých pár bodov. Prievidza pridala v druhom polčase niekoľko ťažkých striel a odskočili nám na dvanásť – trinásť bodov. Takýto náskok si už súper ako je Prievidza ustráži,“ povedal po zápase domáci hráč Roman Findura.

Hráči BC Prievidza disponujú kvalitným tímom, ktorý dokáže hrať svoju hru v každej situácii a dokáže potrestať každú chybu súpera. Tak to bolo aj v druhom zápase HUSTE.tv Eurovia SBL. „Svit sa držal veľmi dlho. Dve a pol štvrtiny bol veľmi vyrovnaným súperom. Potom sme nastrieľali nejaké strely z vonku, padlo nám to. Svit zariskoval, začal brániť zónu, chvíľu im to vychádzalo, ale potom nám padli štyri trojky a otočili sme to. Hráči Svitu hrajú vinikajúco a nehrá sa proti nim ľahko. Majú dobrých hráčov a my sa musíme koncentrovať na sto percent,“ povedal po zápase hosťujúci hráč Richard Körner.

Iskra Svit - BC Prievidza 80:97
17
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Prehra pred zaplnenou Iskra Arénou mrzí hráčov aj trénera, no treba uznať kvalitu súpera, ktorá bola v tomto zápase nad možnosti Iskry Svit. „Mali sme nejaký sen, ktorý sa nám nesplnil. Ale nemyslím si, že by sme nechceli. Z každého bolo cítiť, že je koncentrovaný na playoff úrovni, akurát tá kvalita, ktorá dnes stála proti nám, bola obrovská,“ skonštatoval tréner Iskry Svit Michal Madzin.

Basketbal je šport a treba ho hrať naplno až do konca. Iskru Svit čaká v sobotu ťažký zápas v Prievidzi, ktorý môže byť pre Sviťanov posledný v sezóne. „Budeme hrať a bojovať, kým tam budeme a kým bude blikať nejaké svetielko. Nie je dôvod sa na niečo šetriť, pretože to môže byť posledný zápas. Musíme urobiť všetko, čo sa dá a uvidíme, na čo to bude stačiť,“ dodal Michal Madzin.

Iskra Svit – BC Prievidza 80:97 (23:29, 20:21, 16:23, 21:24)
Najviac bodov: Avramović 25, Šoutvin 13, Singletary 9 – Körner a Krayem po 22, Marić 14, Jones 10 a Batina po 10

Stav série: 0:2

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM