Peter Handzuš Správy

Ťažká technika mieri do Ždiaru: Transportér bude udržiavať priechodnosť ciest

Hasiči posielajú v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou a silným snežením do najzasiahnutejších lokalít Slovenska potrebnú techniku.

Ilustračný obrázok k článku Ťažká technika mieri do Ždiaru: Transportér bude udržiavať priechodnosť ciest
Zdroj: TASR

Ťažká technika zabezpečí priechodnosť ciest do ohrozených obcí. Týka sa to najmä lokalít na Orave, ako aj obce Ždiar v okrese Poprad. Informovala o tom hovorkyňa HaZZ Zuzana Farkasová.

"Hasiči zo Záchrannej brigády v Žiline budú so špeciálnou technikou dislokovaní v katastri obce Oravská Lesná a Skalité. Dobrovoľný hasičský zbor Pole s pásovým transportérom bol vyslaný do Námestova, svoju základňu opustilo aj niekoľko hasičov zo Záchrannej brigády v Humennom, ktorí s pásovým transportérom a traktor – bagrom smerujú do katastra obce Ždiar, okres Poprad,” spresnila Farkasová s tým, že priechodnosť ciest sa budú hasiči snažiť udržať aj z dôvodu nevyhnutného prevozu pacientov, liekov a zásobovania zasiahnutých obcí.

Vo viacerých krajoch Slovenska už druhý deň sneží. Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) snehová nádielka na viacerých miestach severného Slovenska dosahuje 30, miestami aj 80 centimetrov. Podobná meteorologická situácia bude podľa SHMÚ pretrvávať a na ďalšiu snehovú nádielku sa treba pripraviť predovšetkým na severe.

Zdroj: Dnes24.sk
OBRAZOM: Mimoriadne komplikovaná situácia na našich cestách
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM