Pavol Hrabovský Rôzne

Tento víkend v Poprade: Hudobné vystúpenia a 30. výročie Nežnej revolúcie

Víkend je späť. Tak ako vždy sme si pre vás pripravili výber toho najlepšieho z akcií, ktoré na vás čakajú. Okrem toho sa v meste uskutoční špeciálny program - pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie.

Ilustračný obrázok k článku Tento víkend v Poprade: Hudobné vystúpenia a 30. výročie Nežnej revolúcie
Zdroj: TASR

Popradské líšky – HC Osy Spišská Nová Ves

16. novembra o 18:45 hod., Zimný Štadión mesta Poprad

Popradské dievčatá sa tento víkend stretnú so súperom zo Spišskej Novej Vsi. Príďte aj vy podporiť naše hokejistky v tomto výraznom derby o cenné body.

Stand up & jazz

15. novembra o 19:00 hod., Mamut PUB

Jedinečný stand up večer, ktorý ti okrem dobrého jedla naservíruje aj pravú zábavnú šou. Čaká ťa zoskupenie troch stand up komikov – Samo Trnka, Matej Adámy a Peter „Petiar“ Lachký. Okrem nich sa môžete tešiť aj na jazzové vystúpenie skupiny Rajazz band. Nechajte sa unášať príjemnými jazzovými tónmi, na pozadí kvalitnej stand up zábavy.

DJ EKG

16. novembra o 21:00 hod., Surprise

DJ EKG sa vracia do Popradu a prichádza so šou, na ktorej sa rozhodne nebudeš nudiť. Okrem dobrej zábavy, ťa čaká jedinečná šou, ktorú dokáže rozbehnúť len DJ EKG – so svojím jedinečným playlistom, plným energickej tanečnej hudby.

Wasted: Chefkuchar Tour

16. novembra o 21:00, Rock Fabric

Po úspešnom albume Freeride 3, Wasted tour 1 a 2, je Chefkuchár pripravený opäť rozhýbať tvoje mesto! Radikal Chef prichádza do Popradu a prináša šou plnú známych skladieb a divokej energie.

Podujatia pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie

Mesto Poprad, v spolupráci s Tatranskou galériou, Ústavom pamäti národa, Gymnáziom Kukučínova a Gymnáziom Dominika Tatarku, vás pozýva na víkend plný spomienok s pestrým programom, ktorý sa uskutoční práve v týchto dňoch.

Voda a chrom

17. novembra o 17:00 hod., Dom kultúry

Tragikomédia, ktorá ukazuje na časy, kedy odvaha nebola taká lacná ako dnes. November 1989 v jednej bratislavskej nemocnici. V nej sedí panoptikum slovenskej spoločnosti v období zmeny režimu. Typicky čierny humor vráti divákov do čias, vďaka ktorým máme slobodu, na ktorú dnes tak radi nadávame. Hru vám prináša divadlo GUnaGU – spolu s ich kvalitným herecký obsadením.

Sľúbili sme si lásku

17. novembra o 18:30 hod., Námestie sv. Egídia

Spomienkové stretnutie, pre všetkých pamätníkov alebo záujemcov, ohľadom Nežnej revolúcie. Pripomente si aj vy túto jedinečnú udalosť, vďaka ktorej máme slobodu, ktorá nám ostala dodnes.

Balón

17. novembra o 19:30 hod., Kino Tatran

Rok 1979 – dve východonemecké rodiny túžia po živote v slobodnej zemi. Spolu vymyslia plán, ako teplovzdušným balónom previesť všetkých členov do Západného Nemecka. Útek sa im takmer podarí, no balón havaruje a rodiny sa ocitnú v hľadáčiku tajnej služby. Snažiac sa zhotoviť nový balón, im dochádza čas – keď sa agenti tajnej služby a polícia postupne približujú. Podarí sa im dosiahnuť vytúženú druhú šancu na útek?

Nenechajte si ujsť ani podujatia, ktoré sa uskutočnia začiatkom týždňa, v rámci spomienok na Nežnú revolúciu.

Chceme slobodu! Pád komunistického režimu na Slovensku

18. – 22. november, Tatranská galéria

Výstava Ústavu pamäti národa o problémoch na Slovensku, ktoré viedli k pádu komunistického režim . Jedinečná výstava, ktorá vám priblíži všetky detaily o demokratickom prevrate.

Sviečková manifestácia alebo bratislavský Veľký piatok

18. novembra o 19:00 hod., Kino Tatran

Pásmo filmov s tématikou Nežnej revolúcie. Príďte aj vy zažiť 17. november, tak ako ste ho ešte nevideli.

Ako to skutočne vyzeralo v deň 17. novembra 1989? Pozrite si nižšie položenú galériu s dobovými fotografiami.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Unikátne fotografie: Nežná revolúcia
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM