Monika Vengrínová Rôzne

Teplá zima má aj isté výhody... V Poprade sa ušetrilo 46 000 eur

Teplá zima pod Tatrami je raritou, má však i svoje nesporné výhody. Popradskej samospráve ušetrila nemalé finančné prostriedky na údržbu miestnych komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Teplá zima má aj isté výhody... V Poprade sa ušetrilo 46 000 eur
Zdroj: Webnoviny.sk

Ušetrilo sa na posype a pohonných látkach

Od novembra 2013 do januára 2014 takto v Poprade ušetrili zhruba 46 tisíc eur. „Tohtoročná zima sa pri finančnom vyhodnotení odzrkadlí hlavne na úspore posypového materiálu a pohonných látok,“ uviedol šéf Správy mestských komunikácií (SpMK) v meste Poprad Peter Fabian.

Pracovníci, ktorí sú zaradení do zimnej údržby, vykonávajú náhradné práce na opravách mestských komunikácií a dopravného značenia. Aj tu však eviduje samospráva mierne šetrenie. „Takúto teplú zimu sme od vzniku našej organizácie neevidovali, ale podobná, z pohľadu výkonov, bola zima na prelome rokov 2006 a 2007,“ dodal Fabian.

Najnáročnejšia zima bola minuloročná

Naopak, pracovne aj finančne najnáročnejšia zima z pohľadu údržby bola pre SpMK práve minulá, keď od novembra do januára muselo mesto Poprad vynaložiť na údržbu viac ako 163 500 eur.

Túto sezónu boli náklady do konca januára na úrovni 117 tisíc eur. „Všetky finančné prostriedky, ktoré takto samospráva ušetrí, sa použijú v rámci letnej údržby na opravy miestnych komunikácií a chodníkov,“ uzavrel hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM