Pavol Hrabovský Tlačové správy

Testovanie Covid-19 na vlastnej koži: Ako to funguje v odberovom mieste v Poprade? VIDEO

Koronavírus straší celý svet už niekoľko mesiacov. Pozitívne testovaných pribúda, no ako vlastne vyzerá takýto test? Boli sme v novootvorenom odberovom mieste priamo v Poprade.

Zdroj: Dnes24.sk

Vírus, ktorý sa stal témou číslo 1 po celom svete, neobišiel ani Slovensko. Denno-denne sa sa stretávame so správami, ktoré informujú o nových prípadoch. Máte aj vy podozrenie na prítomnosť koronavírusu vo vašom tele? Jediným riešením – je testovanie.

Testovanie aj v Poprade

Záujem o testovanie stúpa na celom Slovensku. Ruka v ruke s dopytom, ide aj nárast odberových miest. Práve v meste Poprad otvorila spoločnosť Medirex, dňa 14. 4. 2020, nové odberové miesto – na Športovej 1. S novým miestom ostáva princíp testovania rovnaký.

Rezervácia termínu pre samoplatcov prebieha online na stránke spoločnosti Medirex.

Čo vás čaká

Pred odberom treba dodržať určené pokyny – minimálne dve hodiny sa nesmie jesť, piť, fajčiť, žuť žuvačku, používať kvapky alebo spreje do nosa a do hrdla, umývať si zuby a používať ústnu vodu. Testovať sa je možné od 15 rokov. Testovanie sa realizuje priamo z auta záujemcu o vyšetrenie tzv. systémom „drive-through“ – to znamená, že na tento typ vyšetrenia sa potrebujete dostať na miesto určenia autom. Celý proces trvá okolo 5 minút, kde vám sú odobraté vzorky z hrdla a nosa. Po vykonaní odberu vzorka smeruje do laboratórií Medirex. Výsledok analýzy je známy najneskôr do 48 hodín.

V spolupráci so spoločnosťou Medirex, vám prinášame exkluzívny pohľad na testovanie, ktoré prebieha priamo v meste Poprad.

Na vlastnej koži

Ako redaktor som sa rozhodol podstúpiť testovanie. Chcel som si vyskúšať tento proces na vlastnej koži. Rezervácia bola daná na presný čas a dátum. Po príchode na miesto mi boli vysvetlené inštrukcie, ktorých sa mám držať. Dôraz bol predovšetkým na rešpektovaní pokynov prítomných zdravotníkov. Netreba zabudnúť ani na prípravu potrebných dokladov. Ide predovšetkým o občiansky preukaz, keďže rezervácia je viazaná na meno a rodné číslo. Po príchode na miesto určenia, som sa dostal do rady, kde predo mnou stálo ešte jedno auto. Čakanie ale netrvalo dlho a po necelých piatich minútach od príchodu, som sa dostal na rad.

Ako to celé prebiehalo a dopadlo si môžete pozrieť v priloženom videu.

Nezabudnite nás sledovať na našom FacebookuInstagrame a nenehajte si ujsť novinky z Popradu a okolia.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: MEDIREX GROUP
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM