Peter Handzuš Kultúra

Diskusie pokračujú aj po Gorile: Pod Tatrami sa bude hovoriť o kontroverzných témach

Tibor Eliot Rostas, ktorý má každý pracovný deň v celoplošnom rádiu reláciu Mlčanie, sa stretne aj s Popradčanmi. Spoločne sa budú môcť porozprávať na témy "mlčania".

Ilustračný obrázok k článku Diskusie pokračujú aj po Gorile: Pod Tatrami sa bude hovoriť o kontroverzných témach
Zdroj: Webnoviny.sk

Tibor rozoberá kontroverzné témy a ako sám priznáva: „Toto nie je svet, v ktorom by som chcel žiť a preto som nedokázal mlčať.“

Stretnutie má byť pokračovaním Podtatranských dialógov, ktoré vznikli po protestoch Gorila. „Chceme, aby ľudia mali opäť možnosť diskutovať, a to s niekým, kto veľmi citlivo vníma dianie okolo seba a poukazuje aj na nekalé politické dianie. Dáva do popredia témy, o ktorých takmer každý mlčí. Popradčania stretnú človeka, ktorý nezatvára oči, uvažuje a zároveň sa o to delí aj s ostatnými,“ zdôraznila organizátorka projektu Juliana Majdeková.

Mladý zanietenec predstaví aj svoju novú knihu. Doteraz sme ho už mohli vidieť na verejných diskusných fórach v Bratislave, Trnave, Košiciach, Žiline, Nitre a Banskej Bystrici. Od Popradu si organizátori sľubujú minimálne hojnú účasť. „Myslím, že Tiborova charizma, ktorú každý deň prezentuje v rádiu, priláka desiatky ľudí, tak ako to bolo v ostatných mestách. Určite zaboduje jeho otvorenosť, inteligencia a rozhľadenosť“, dodala Majdeková.

Popradčania odštartujú prezentáciu, diskusiu a autogramiádu dnes (28.2.) o 17:30 v kníhkupectve Christiania na Nám. sv. Egídia, neskôr sa presunú do kaviarne v Dome kultúry v Poprade, kde bude diskusia pokračovať. Program obohatí aj známa popradská kapela Tatranka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM