Monika Vengrínová Krimi

Tínedžeri sa zmocnili cudzieho auta a vydali sa na cestu: Takto to dopadlo!

Dvaja mladíci (17 a 18) podľa polície zobrali cudzie auto a vydali sa s ním na cestu. Staršiemu z nich, ktorý auto viedol, namerali takmer dve promile po tom, ako narazil do betónového obrubníka.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri sa zmocnili cudzieho auta a vydali sa na cestu: Takto to dopadlo!
Zdroj: Dnes24.sk

„Doterajším vyšetrovaním bolo zistené, že obaja chlapci sa v obci, v ktorej bývajú, po vzájomnej dohode zmocnili cudzieho motorového vozidla značky Škoda Felícia. To bolo zaparkované, no neuzamknuté pred rodinným domom jeho majiteľa. Mladíci doň bez vedomia a súhlasu majiteľa auta nasadli, naštartovali pravým kľúčom nachádzajúcim sa na sedadle vodiča a vydali sa na cestu do Podolínca,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, že k tomu došlo v Toporci v okrese Kežmarok.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, v meste Podolínec pred jedným z rodinných domov „vodič“ nezvládol riadenie a autom narazil do betónového obrubníka. Auto podľa polície viedol starší Vladimír, a to v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorú si privodil vplyvom návykovej látky. Pri dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 0,83 mg/L, čo predstavuje 1,73 promile.

„Samozvanému vodičovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Obom mladým mužom bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla,“ dodala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM