Tlačové správy

Tip na knihu: Máme pre vás HORÚCU SPRÁVU, fenomenálne Millennium pokračuje!

Stieg Larsson a jeho Millennium odštartovalo pred rokmi vlnu severskej detektívky, ktorá sa valí po celom svete a doslova zvalcovala aj Slovensko. Už niekoľko rokov si aj slovenskí čitatelia vychutnávajú severské krimi a práve pre nich máme úžasnú správu!

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Máme pre vás HORÚCU SPRÁVU, fenomenálne Millennium pokračuje!
Zdroj: Bux.sk

Séria Millennium pokračuje novou časťou. Po troch knihách Stiega Larssona, napísal pokračovanie David Lagercrantz (4.diel Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti) a dnes zverejnili agenti spisovateľa, že sa už píše 5.diel. Svetová premiéra bude 7. septembra 2017 a vtedy vyjde aj na Slovensku. Vydavateľstvo Ikar už zverejnilo názov novej knihy:

Muž, ktorý prenasledoval svoj tieň.

Trilógia Millennium sa stala svetovým fenoménom. Úspechu svojho diela sa však Stieg Larsson nedožil, pretože niekoľko mesiacov pred vydaním prvej knihy zomrel na infarkt. Štvrtú časť s názvom Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti teda napísal uznávaný švédsky novinár a spisovateľ David Lagercrantz. O príbeh ho požiadali otec a brat Stiega Larssona. Svojej úlohy sa zhostil bravúrne – voľné pokračovanie série s Lisbeth Salanderovou a Mikaelom Blomkvistom malo veľký svetový úspech. A teraz je jasné, že ich dobrodružstvo bude pokračovať.

Muž, ktorý prenasledoval svoj tieň

V pokračovaní s názvom Muž, ktorý prenasledoval svoj tieň je obľúbená hrdinka Lisbeth Salanderová za mrežami a všemožne sa snaží vyhnúť konfliktom s ostatnými väzenkyňami. Keď Lisbeth chráni mladú ženu z Bangladéša zo susednej cely, okamžite ju napadne vodkyňa väzenského gangu Benito. Holger Palmgren navštívi Lisbeth vo väzení a ukáže jej dokumenty, ktoré vrhajú nové svetlo na jej boľavú minulosť, keď bola ako dieťa zneužívaná.

Lisbeth požiada svojho známeho, priateľa a novinára Mikaela Blomkvista, aby jej pomohol s pátraním po dávno zabudnutej pravde. Ich stopy vedú k Leovi Mannheimerovi, partnerovi finančného makléra Alfreda Ogrena.
Ako mladý finančník súvisí s Lisbethinou minulosťou?
A vyrovná sa Lisbeth s eskalujúcou hrozbou Benitinho gangu?

V piatej časti Millennia ponúka David Lagercrantz opäť premyslený a mimoriadne napínavý príbeh o zneužití autority a o tom, ako Lisbeth stále bojuje s tieňmi minulosti.

Viac mrazivých príbehov z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

David Lagercrantz Úspešný novinár a spisovateľ. Debutoval v roku 1997 knihou o výstupe švédskeho dobrodruha Görana Kroppa na Mount Everest. Spoločným menovateľom jeho kníh sú výnimoční ľudia, ktorí sa rozhodli kráčať v živote vlastnou cestou. Výnimkou nie je ani jeho posledný román Syndafall i Wimslow (2009), ktorý zožal pochvalné kritiky. Rozpráva príbeh britského špióna Alana Turinga, ktorý prelomil nemecký kód Enigma. Jeho najúspešnejšou knihou je biografia Zlatana Ibrahimoviča, ktorá sa zaradila medzi najväčšie švédske bestsellery posledných rokov. Kniha s názvom Som Zlatan (Jag är Zlatan) vyšla v roku 2011 a bola nominovaná na ocenenia Augustpriset a William Hill Sports Book of the Year. Predáva sa v miliónových nákladoch po celom svete.

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM