Martin Sýkora Iné športy

TJ Mladosť Poprad dosiahol veľký úspech: Podtatranské judo najlepšie na východe

Prvýkrát v dlhej histórii tohto športu v Poprade si v kategórii žiakov a žiačok preberú pohár pre víťazov ligy Východoslovenskej oblasti pre rok 2017.

Ilustračný obrázok k článku TJ Mladosť Poprad dosiahol veľký úspech: Podtatranské judo najlepšie na východe
Zdroj: TJ Mladosť Poprad

TJ Mladosť sa umiestnila na 1. mieste z 10 zúčastnených klubov s počtom bodov 2230 a priepastným rozdielom na striebornú priečku. Druhé miesto obsadil ŠK Zemplín Michalovce s počtom bodov 1770, bronzoví skončili judisti zo Spišskej Novej Vsi s počtom bodov 1695. Minulý rok bol rozdiel medzi prvým a druhým len približne 80 bodov, pričom Poprad skončil neutrálne piaty.

Mladosť na čele ligy

„Na posledné štvrté kolo sme cestovali s jednoznačným cieľom vyhrať dlhodobú súťaž, čo sa nám podarilo. Cestovali sme v obrovskom počte, kde sa na žinenkách predstavilo až 30 detí pod farbami TJ Mladosť Poprad,“ uviedol tréner Miroslav Franický, podľa ktorého víťazstvo vo východoslovenskej lige je dôsledkom kvalitných tréningov a dravej konkurencie. „Deti majú veľké množstvo sparingu na napredovanie aj v domácom klube. Ďalej je to skúsenosťami, ktoré získavame v zahraničí. Začali sme vo väčšej miere cestovať na zahraničné turnaje do Česka, Maďarska a Poľska, kde deti získavajú najväčšie skúsenosti, a potom nemajú problém zápasiť s rovesníkmi na Slovensku,“ dodal klubový tréner.

Za tento úspech sa zaslúžil každý jeden člen TJ Mladosť Poprad. Z pomedzi tých, ktorí sa nachádzajú na najvyšších priečkach RANKING listu pre východné Slovensko by chceli v klube vyzdvihnúť Rikiho Iseniho, Denisa Jakubča, Petru Poliakovú, Tobiasa Greňu, Richarda Miška, Maksima Džadoňa alebo Denisa Chalachana, ktorý aktuálne vedie Ranking list východného Slovenska.

Nevídaný úspech TJ Mladosť Poprad: Najlepší na východe v Judo
15
Galéria
Zdroj: TJ Mladosť Poprad

Silná partia detí a podpora mesta

V TJ Mladosť Poprad trénuje bývala reprezentantka Anna Franická, ktorá má na starosti začiatočníkov a mierne pokročilých. „V posledných rokoch sa na tréningoch vytvorila silná partia detí, ktoré nemajú problém medzi seba prijať nových členov, a takisto partia rodičov, bez ktorých by to nebolo možné. Dnes už nie je ľahké, aby dieťa športovalo bez podpory a zainteresovania rodiča,“ vysvetlila Franická. Na tréningoch sa zúčastňuje aj Erik Franický, reprezentant Slovenska a niekoľkonásobný slovenský majster v rôznych vekových kategóriách, ktorý mladým judistom dáva nový pohľad na moderné judo. „Touto cestou by sme chceli poďakovať Mestu Poprad, ktoré nás finančne podporuje, vďaka čomu máme klubové súpravy, môžeme si dovoliť výjazdy na súťaže, bolo nám umožnené zakúpiť rôzne moderné športové náčinie,“ vyzdvihol podporu mesta tréner Miroslav Franický.

Zdroj: TJ Mladosť Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM