Veronika Pancuráková Hokej

Tomasova nová "metla" vyzametala dvoma gólmi dôležité tri body

Ani počas reprezentačnej prestávky sa diváci na východe bez extraligového hokeja nezaobišli. V košickej Steel aréne bola na programe dohrávka 11. kola - derby s Popradom.

Ilustračný obrázok k článku Tomasova nová "metla" vyzametala dvoma gólmi dôležité tri body
Zdroj: Dnes24.sk

Nová „metla“ dobre metie

Do duelu vstúpili lepšie hosťujúci hráči, ktorí od 16. minúty vyhrávali jednogólovým rozdielom. Ten sa potom podarilo domácemu kapitánovi v úvode druhej dvadsaťminútovky zmazať, no popradskí hokejisti vzápätí udreli opäť a to zásluhou Romana Tomasa. „Prázdnu bránu som v úvode netrafil, čo som si aj dosť vyčítal. Potom v druhej tretine to ale našťastie vyšlo. Som rád, že som mohol pomôcť mužstvu,“ vyslovil útočník, pre ktorého to ale nebol jediný gól v stretnutí. Na jeho presný zásah totiž ešte odpovedal Richard Huna, čo popradský hokejista nenechal len tak a vzápätí posielal hostí opäť do jednogólového vedenia bekendovým blafákom. „Práve dnes mi prišla nová hokejka, trošku som nadával, že to nie je tá pravá, ale v druhej tretine sa ukázalo, že bola pravá,“ s úsmevom dodal šťastný strelec.

Cieľom prvá trojka

Po minulom kole sa Popradčania naladili na víťaznú vlnu. Z Martina si odviezli tri body a inak tomu nebolo ani po odchode z Košíc. „Konečne. Myslím, že to prišlo v pravý čas a počas prestávky sa pripravíme ešte lepšie. Verím, že úspešnú šnúru potiahneme čo najdlhšie,“ dušuje sa popradský krídelník. Práve do Košíc prichádzali „kamzíci“ s vedomím, že Košice hrajú pred domácim publikom trochu kŕčovito a že v poslednom kole prehrali dokonca na ľade poslednej Žiliny. „Prehrali v Žiline 2:0, tak sme si možno mysleli, že nie sú v takej pohode. My sme v Martine hrali naopak veľmi dobre. Chceli sme hrať to isté aj dnes a chvalabohu to vyšlo,“ dodal Tomas. Nie je žiadnym tajomstvom, že s výhrami prichádza do kabíny aj pohoda, ktorú tím nevyhnutne k fungovaniu potrebuje. „Určite potrebujeme víťazstvá, aby v kabíne bola pohoda. Mužstvo máme silné. Pevne teda verím, že do prvej trojky musíme skončiť,“ velí skúsený útočník do boja pre popradských kamzíkov. „Až takú veľkú pohodu ale nemôžeme mať. Pohybujeme sa niekde dole, ale potrebujeme byť určite vyššie. Od budúcej stredy pokračujeme ďalej,“ dodal.

Krôčik po krôčiku k výšinám

Popradčania sa momentálne nachádzajú na šiestom mieste v extraligovej tabuľke, pričom na piatych Záhorákov strácajú už iba dva body. Netaja sa tým, že po reprezentačnej prestávke budú chcieť postupovať vyššie. „Krôčik po krôčiku, tak to je najlepšie,“ prezrádza recept na úspech Tomas. A po prestávke čaká Poprad priamy súboj práve na ľade Skaličanov. Po ňom sa predstavia popradskí hokejisti pred domácim publikom opäť vo východniarskom derby s Košicami. Oproti dnešnému stretnutiu budú mať ale výhodu domáceho klziska, čo si Tomas jednoznačne uvedomuje. „Hrať na domácom ľade je veľká výhoda. Doma sa úplne inak hrá,“ šetril vyjadrením Roman Tomas, ktorý sa následne s úsmevom pobral do šatne.

Autorom fotogalérie pre Športy24 je Matúš Zeťák.

11.kolo HC Košice - HK Poprad
30
Galéria
Foto: Matúš Zeťák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM