Monika Gécziová Rôzne

Top mená detí v Poprade: Ktoré dávali rodičia v minulom roku svojim deťom najčastejšie?

Ktoré mená patrili v roku 2018 v našom meste medzi najobľúbenejšie? Pozrite si rebríček top dievčenských a chlapčenských mien v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Top mená detí v Poprade: Ktoré dávali rodičia v minulom roku svojim deťom najčastejšie?
Zdroj: TASR

Sú mená, ktoré rodičia svojim potomkom dávajú už desiatky rokov a ich pozíciu nič neohrozí. A sú aj také, ktoré sa stali populárnymi len v posledných rokoch. Tak či onak, niektoré mená sa tešia obľube viac ako iné. Matričný úrad v Poprade preto vypracoval rebríček mien, ktoré tunajší rodičia vyberali pre svoje ratolesti v minulom roku najčastejšie.

„Najpopulárnejším chlapčenským menom pod Tatrami bol Filip. Toto meno dalo svojim potomkom až 27 rodičov. Za ním nasledovalo s počtom 24 meno Matúš a prvú trojku najobľúbenejších mien uzatvára meno Peter, ktoré rodičia dali svojim synom v 21 prípadoch,“ informovala Silvia Hurajtová z Matričného úradu v Poprade.

Po dvadsať chlapčekov dosalo meno Ján a Michal, 19 bude žiť s menom Adam, 18 detí pomenovali rodičia Tomáš a po 17 chlapcov dostalo mená Jakub a Lukáš. Do rebríčka najčastejších chlapčenských mien minulého roka sa dostali aj mená Samuel a Dávid, ktorých je 15, ďalej Oliver a Jozef, ktorých tak pomenovali rodičia v 13 prípadoch a napokon 12 chlapcov dostalo meno Matej.

Čo sa týka dievčatiek, tam dominuje Ema, ktorých je od roku 2018 v Poprade o 28 viac. „21 detí sa volá Natália, 20 Sofia a 18 Nela a Nina. Zhodne po 16 dievčat rodičia pomenovali Eliška, Viktória a Kristína. Mená Jasmína a Michaela vlastní po 15 detí a menami Anna, Katarína a Laura pomenovali rodičia po 13 ratolestí,“ uviedla Hurajtová s tým, že 12 dievčat dostalo meno Nikola a rebríček dievčenských najobľúbenejších mien uzatvárajú mená Liana, Mára a Elizabeth, ktoré rodičia dali zhodne v deviatich prípadoch.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM