Webnoviny - Krimi

Toto nie je kladivo, toto je aukcia

WEBNOVINY.SK

Ústredný motív kampane benefičnej aukcie organizácie Lepší svet, n.o. s názvom “Toto nie je kladivo, toto je aukcia” BRATISLAVA 2. decembra (WBN/PR) – Mnohí z vás, ktorí sa zaujímate o výtvarné umenie, iste poznáte kultový obraz belgického surrealistu Reného Magritta, na ktorom podľa jeho autora nie je (skutočná) fajka ale len jej obraz. Inšpiráciu z tohto obrazu si vzala aj bratislavská spoločnosť Dot Blu vo svojej kampani pre benefičnú aukciu organizácie Lepší svet, n.o. pomáhajúcej ľuďom s mentálnym postihnutím, ktorá sa koná pod názvom “Toto nie je kladivo, toto je aukcia”.

V aukcii, ktorá sa uskutoční 7.decembra o 19:00 hod v priestoroch prestížneho VIP klubu Club Penati v Bratislave, sa okrem vzácnych umeleckých diel budú dražiť i predmety známych slovenských osobností. A či ide o mená lákavé – to napokon posúďte sami:

Dražiť sa budú diela autorov: Mednyánszky, Rudnay, Fulla, Sokol, Hložník V., Weiner-Kráľ, Votruba, Greinerová, Maxonová, Laluha, Kuľhavý, Krivoš, Paštéka, Jankovič, Zimka, Sikora, Cipár, Kállay K., Fila, Meško, Hoffstädter, Vavrová, Piačka, Hološka, Rónaiová, Klúčik, Augustovič, Bojňanský, Bidelnica, Sadovská, Stankovič, Guldan, Farkaš, Rumanová a ďalších, ako i predmety známych slovenských osobností: majstra sveta v boxe -Tomiho “Kida” Kovácsa, hercov – Maroša Kramára, Zity Furkovej a Csongora Kassaia, spisovateľov – Daniela Heviera a Táne Keleovej-Vasilkovej, kazateľa – Daniela Pastirčáka, cestovateľa – Františka Keleho, juniorskej víťazky Australian Open – Chantal Škamlovej, majsterky sveta vo vodnom slalome – Jany Dukátovej, módneho návrhára – Fera Mikloška a hudobníka – Ericha “Boboša” Procházku, ministra kultúry SR – Daniela Krajcera

Aukcie sa môže zúčastniť každý, koho láka vzrušenie z dražby a kúpou niektorého z dražených predmetov by chcel podporiť vznik komunitného a integračného centra pre ľudí s mentálnym postihnutím v Karlovej Vsi, ktoré má vzniknúť v budove bývalého obchodného domu Kotva. Súčasťou projektu je podpora veľmi potrebnej a dôležitej veci, akou je osamostatňovanie sa mladých dospelých ľudí s mentálnym postihnutím, prostredníctvom sociálnej služby podporované bývanie, prepojenej so zariadením pre seniorov a chránenou dielňou Lepší svet, n.o., ktoré vzniknú komplexnou prestavbou a rekonštrukciou priestorov bývalej Kotvy. Projekt tak bude jedinečným svojho druhu na Slovensku.

Ústredným motívom kampane celého podujatia je obrázok dražobného kladivka s nápisom: “Toto nie je kladivo, toto je aukcia”. Nejedná sa tu však len o samotné dražobné kladivko – jeho úderom sa všetko iba začína, pretože samotná aukcia je súčasťou verejnej zbierky na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím, ktorá bude prebiehať na území Slovenska od začiatku decembra pod názvom “Nezatvárajte nám dvierka!”

Na čo sa môžu účastníci aukcie tešiť? Po prezencii hostí a registrácii dražobných čísel čaká na každého rubínový prípitok, v ktorom pôjde o spojenie ušľachtilého vína rubínovej farby z produkcie pána Ignáca Černaya (Víno Hugo) s rubínovým drahokamom spoločnosti Siddesign. Šťastlivca, ktorý si nájde rubínový kamienok v pohári s prípitkom, čaká hodnotné prekvapenie.

Súčasťou bohatého kultúrneho programu bude aj vystúpenie ľudí s mentálnym postihnutím – klientov PSC Lepší svet a husľového virtuóza, Mgr. Rastislava Šipoša. Ďalšími účinkujúcimi budú: Latino Culture Project pod vedením Miguela Méndeza, flamencové hudobné zoskupenie Los Remedios a Ľudová hudba bratov Kuštárovcov. Ozvučenie a osvetlenie zabezpečí spoločnosť Kolly. Vyvrcholením programu bude už spomínaná aukcia vzácnych umeleckých diel a predmetov známych slovenských osobností. Hostí podujatia nepochybne čaká veľké vzrušenie – nakoľko niektoré z diel – napríklad obrázky od Mednyánszkeho, Rudnaya, Sokola, Hložníka či iných autorov patria k vzácnym zberateľským kúskom z uzatvorených zbierok. Pre fanúšikov športových osobností budú nepochybne cenným exemplárom rukavice šité špeciálne na mieru pre majstra sveta v boxe – Tomiho “Kida” Kovácsa, či pádlo vyrobené pre a podľa vlastného dizajnu majsterky sveta vo vodnom slalome – Jany Dukátovej. No lákadlom je nepochybne i exkluzívny priestor Clubu Penati v Bratislave, chutná recepcia, či možnosť stretnúť niektorú z osobností, ktoré tento projekt podporujú. Už dnes môžete väčšinu osobností uvidieť v promo videách vytvorených spoločnosťou HD Studio na podporu benefičnej aukcie na portáloch youtube alebo facebook ako i na internetových stránkach podujatia www.totoniejekladivo.sk a www.totojeaukcia.sk A ak v najbližších dňoch niekde na ulici uvidíte veľké kladivo, uverte vlastným očiam a príďte na benefičnú aukciu podporiť Lepší svet.

Vstup na benefičnú aukciu a predaukčnú výstavu (6. a 7. decembra, 10–18:00) je len na pozvánky – záujemci sa môžu prihlásiť na kontaktoch: info@totoniejekladivo.sk, 0948 033 267, alebo: riaditel@lepsisvet.org, 0911/169 763. RSVP 6.12.2010.

Zamestnávatelia, ktorým vyplývajú povinnosti v zmysle zákona 5/2004 o službách zamestnanosti, môžu kúpou týchto predmetov, ktoré súvisia s chránenou dielňou Lepší svet, splniť aj náhradné plnenie za nezamestnávanie ľudí zo ZP “namiesto pokuty takto podporiť dobrú vec”. Nezatvárajte nám dvierka – otvorte nám svoje srdcia a príďte podporiť benefičnú aukciu Lepší svet n.o.

Ste srdečne vítaní!!!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM