Marcel Mojžiš Krimi

Zrážka rýchlika s posýpačom: Rušňovodič zahynul, cestár si zachránil život výskokom z auta!

AKTUALIZOVANÉ! Na železničnom priecestí pri Beňadikovej sa v stredu presne o 20:47 zrazil rýchlik smerujúci z Bratislavy do Košíc s posypovým vozidlom. 50-ročný rušňovodič tragédiu neprežil. Vlaky v týchto chvíľach premávajú iba po jednej koľaji.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka rýchlika s posýpačom: Rušňovodič zahynul, cestár si zachránil život výskokom z auta!
Foto: Slávka Kellová

Spoje v okolí Liptovského Mikuláša premávajú so zhruba 10 minútových meškaním. Pre bližšie informácie kontaktujte ŽSSR na čísle 18 188.

Vodič (50) posýpača našťastie nehodu prežil, pretože stihol pred nárazom vlaku vyskočiť. Na priecestí mu vraj zlyhal motor a už sa nevedel ďalej pohnúť. Podľa očitých svedkov vraj ešte utekal oproti vlaku, aby upozornil, že stojí na priecestí. Jeho posýpač nárazom skončil prelomený na dve časti. Rušňovodiča vykliesňovali z jeho zničenej kabíny veľmi ťažko celé dve hodiny. „Vyprosťovanie sťažoval piesok, ktorý sa nárazom do posýpača a rozbitého čelného skla rozsypal po celej kabíne rušňovodiča. Vyprosťovanie tiež sťažovala značne poškodená železná konštrukcia rušňa. Muža našli nakoniec na podlahe,“ približuje okolnosti hasičského výjazdu riaditeľka HaZZ v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová. Z cestujúcich sa nezranil nikto.

Hmotná škoda na vlakovej súprave je odhadnutá na zhruba 70 000 eur, na posypovom vozidle asi 10 000 eur. „V dôsledku dopravnej nehody bola na oboch koľajach zastavená železničná doprava do 2:30 dnešného dňa, kedy bola doprava v uvedenom úseku presmerovaná na 1. traťovú koľaj,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Ako sa zachovať, ak sa nedokážete pohnúť z priecestia?

„V prípadoch, keď z rôznych príčin zostanú vodiči s vozidlom stáť, alebo zostanú zakliesnení na železničnom priecestí, musia ako prvú vec neodkladne volať na bezplatnú linku 112 alebo 158. Každé železničné priecestie v Žilinskom kraji je označené jedinečným identifikačným číslom, ktoré je potrebné pri oznámení uviesť kvôli presnej a rýchlej identifikácii železničného priecestia,“ upozorňuje Jana Balogová.

Máte zábery z miesta tragédie, alebo ste cestovali osudným rýchlikom? Ozvite sa nám na mail odvas@global24.sk

Foto: Vlado Rády, polícia

Beňadiková: Vlakové nešťastie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM