Marcel Mojžiš Krimi

Tragédia v Kvetnici: Stano (†49) zomrel pri boji s ohňom!

AKTUALIZOVANÉ! Požiar v Kvetnici dopadol najhoršie ako mohol! Počas boja s ohňom v popradskej mestskej časti zahynul skúsený 49-ročný hasič. K tragédii došlo dnes doobeda a to po tom, čo sa oheň konečne podarilo lokalizovať.

Pri hasení požiaru v popradskej mestskej časti Kvetnica zahynul dnes jeden z hasičov. Potvrdil to riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch. „Mal ísť s cisternou pre vodu. Keďže kolegovia na ňu dlhšie čakali a on sa stále neohlasoval, snažili sa mu dovolať. Skúšali to najprv cez vysielačku a potom aj na mobilný telefón. Keďže nereagoval, vybrali sa ho hľadať a jeden príslušník zboru ho našiel za volantom auta v bezvedomí,“ priblížil situáciu Šproch.

[color=#0066ff]­Hasiči sa mu snažili podať prvú pomoc a zalarmovali rýchlu zdravotnú službu. Oživiť sa ho pokúšali aj záchranári, muža sa však prebrať nepodarilo. Podľa Šprocha išlo o skúseného hasiča vo veku 49 rokov. Či sa pod jeho smrť podpísalo aj horúce počasie, o tom zatiaľ nechcel špekulovať. Stanislav T. (†49) z Mengusoviec podľa prvotných informácií dostal infarkt. [/color]

Požiar lesa v Kvetnici hasia od nedeľňajšieho popoludnia. K tragédii žiaľ došlo už po tom, čo sa konečne obrovský požiar podarilo lokalizovať. Pod kontrolu ho hasiči s vypätím všetkých síl dostali v nedeľu krátko po 20. hodine a v noci sa už ďalej nešíril. Dnes tak od rána pokračovali práce súvisiace s dohasením plameňov. Na tých sa zúčastnilo okolo 30 hasičov z Kežmarku, Popradu a Prešova. A práve jeden z nich počas zásahu zomrel.

Ani nešťastie práce neprerušilo a boj s ohňom pokračuje ďalej. Požiar by sa tak dnes malo podariť už úplne uhasiť a nebude treba na to využiť už ani leteckú techniku. Predbežná škoda, ktorá vznikla Urbárskemu spoločenstvu v Hranovnici, bola vyčíslená na približne 7000 eur. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je ľudská nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom. Presné príčiny však určí až vyšetrovanie. Viac čítajte [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.132648_Za­bery-z-poziariska:-Plamene-a-dym-za-Kvetnicou]TU![/lin­k]

poprad24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM