Miroslav Pomajdík Správy

Tragický výbuch v tuneli: Zranený robotník je v umelom spánku, jeho stav je vážny!

Hospitalizovaný robotník, ktorý utrpel ťažké zranenia pri nekontrolovanej explózii v tuneli Šibenik je po operácii, no jeho zdravotný stav je naďalej vážny. Lekári ho držia v umelom spánku. Firma Austin Powder Slovakia, ktorá realizuje túto stavbu, aktívne spolupracuje pri vyšetrovaní.

Ilustračný obrázok k článku Tragický výbuch v tuneli: Zranený robotník je v umelom spánku, jeho stav je vážny!
Zdroj: TASR

Muž utrpel zranenia hlavy a bol prevezený do nemocnice v Spišskej Novej Vsi, z kade ho transportovali vrtuľníkom do Košíc. K ďalšej prognóze jeho zdravotného stavu je zatiaľ predčasné sa vyjadrovať, informovala hovorkyňa košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Ladislava Šustová.

Pripomeňme, že pri nekontrolovanom výbuchu zahynul strelmajster spoločnosti Austin Powder Slovakia a ďalší piati sa zranili, z toho jeden spomínaný veľmi ťažko. Zranení robotníci boli prevezení aj do okolitých nemocníc. V popradskej nemocnici sú stále hospitalizovaní dvaja robotníci, ktorých sa podarilo stabilizovať a sú mimo ohrozenia života. „Pacienta, ktorý mal ťažšie zranenia v pondelok operovali, pričom mu z oblasti brucha vybrali cudzí predmet a z jednotky intenzívnej starostlivosti ho previezli na nemocničné oddelenie,“ informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda a dodala, že zatiaľ sa nevie, kedy ho z nemocnice prepustia. Druhý muž by mal putovať do domáceho ošetrenia už túto stredu (14.8.).

Posledný zranený leží v Levoči a ide o robotníka z Handlovej. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný a postupne sa zlepšuje. „Pacient utrpel poranenie hlavy a zlomeninu pravej nohy, čaká ho v najbližšej dobe ešte jedna traumatologická operácia, ktorú však bude musieť podstúpiť na vyššom pracovisku, teda v inej nemocnici,“ uviedla hovorkyňa skupiny AGEL Hana Szotkowská.

K tragédii došlo počas trhacích prác na tuneli Šibenik, ktorý je súčasťou stavby diaľnice D1, úseku Jánovce – Jablonov II. etapa. „Naša spoločnosť sa zúčastňuje na vyšetrovaní komisie menovanej štátnou banskou správou. Konkrétna príčina tejto mimoriadnej udalosti bude známa po ukončení vyšetrovania. Sme v kontakte s rodinou, s ktorou hlboko súcitíme a veríme v skoré uzdravenie zranených pracovníkov," uviedol jeden z konateľov spoločnosti Otta Grebeň.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM