Peter Handzuš Rôzne

Trampoty s médiami

Vo veľkej bratislavskej predajni novín a časopisov som chcel kúpiť pre moju sedemnásť ročnú vnučku nejaký časopis pre tínedžrov. My sme voľakedy s obľubou čítali Mladý svet. Dospievanie - to je obdobie otázok a na odpovede rodičia ani učitelia dnes n

Staršia pani za pultom sa iba usmiala: „Mám tu skoro stovku časopisov, ale práve pre tínedžerov? No neviem … Viete, polovica je bulvár, druhá polovica polobulvár. Boli tu aj vážne časopisy, ale to si kúpili dvaja – traja, tak majiteľ ich odhlásil.“

Kúpil som si bez výberu tri a utekal na rýchlik. „Všetko je biznis!“ rozlúčila sa so mnou pani za pultom. A tak som sa v rýchliku do Popradu dozvedel, že David Beckham má tichú domácnosť, Roman Juraško dostal od snúbenice kopačky, Tina sa dala na chudnutie, francúzskej herečke Binoche byť doplnkom muža nestačí, Denisa Moorová sa predávkovala a konečne viem, ako sa dajú vyčariť mačacie oči. Výborne sa bude mať aj rozvedená pani hokejistová, pretože bude dostávať mesačné výživné 16000 eur, čo je môj štvorročný dôchodok. Bože! Prečo nie som pani hokejistová!

Za Trenčínom som sa dozvedel aj to, v akom luxuse žije päť slovenských mamičiek so svojimi deťmi, ktoré majú jedného otca. A vôbec – smotánka a celebrity sú jednou z hlavných tém. Prepychové vily, miliónové autá, šaty za desaťtisíce, drahé dovolenky, žúry a blahobyt! Aj taký je vraj obraz života na Slovensku. Ako bývalý učiteľ začínam mať však obavy, či to nie je pre veľkú väčšinu mladých nebezpečná droga? Falošné ilúzie! A nechať ich žiť v takýchto ilúziách, znamená klamať ich. Keď existuje Liga na ochranu zvierat, nemala by byť aj Liga na ochranu mládeže pred falošnými ilúziami?

Dosť strán venujú časopisy radám ako chudnúť. Recepty, cvičenia, diétne jedálne lístky a reklamy na zaručene úspešné lieky a vitamíny, či omladzovacie krémy. Zaujala ma rade, že s odtučňovacou kúrou treba začať vždy po sviatkoch. Jedna čitateľka sa priznáva, že s kúrou začína každý pondelok. Správne! Slovensko musí schudnúť. Menej jesť, ba usilovným tréningom odučiť sa jesť vôbec! Súčasná ekonomická situácia nám vytvára k tomu výborné podmienky.

A aby boli časopisy tematicky vyvážené, po odtučňovacích kúrach nasleduje množstvo receptov na zvodné vysokokalorické koláčiky. Nanukové rezy, snehové rezy, kefírové lievance, dobošová torta, torta lienka a ďalšie. Po tomto kalorickom osviežení nasledujú kapitoly o sexe.

Zisťujem, že chudnutie a sex sú podľa týchto časopisov hlavné problémy, ktoré trápia naše ženy. Nie ceny benzínu, ovocia, mäsa, nájomného! Jednoducho treba byť sexy aj klobúk, opasok na nohavice, ba aj hrnček na kávu…To slovo obohatilo i slovenský synonymický slovník, pretože môj známy mi minule namosúrený prezradil, že ho riaditeľ poriadne nasexoval. Pravda, treba ľuďom poradiť i v tejto oblasti. Aby neboli nasexovaný kvôli sexu. A dobrých rád je v časopisoch neúrekom. Ľudia sa pýtajú, sexuológovia odpovedajú. Najviac ma zaujal problém jednej čitateľky, ktorá sa pýta: ,,Mám tridsaťosem kg živej váhy a môj stotridsaťdeväť kilový manžel pri sexe často zaspí. Nemôžem s ním pohnúť. Čo mám robiť?

Odpoveď som nedočítal, lebo som zistil, že som už v Poprade. A časopis som zabudol v rýchliku.

[link=http://ku­rierpp.sk/nazo­ry?article=485]Tu nájdete celý článok.[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM