Monika Vengrínová Rôzne

Jakub, Tobias, Ema... Aké mená sme bábätkám dávali v Poprade najčastejšie?

Čoraz viac novorodencov dostáva exotické, cudzokrajné mená. Rodičia svoje ratolesti radi pomenúvajú i podľa seriálových postáv. Odlíšiť svoje dieťa od ostatných aspoň menom je už nejaký čas skutočne moderné. V Poprade sú však obľúbenejšie tie klasické.

Po mená, ktoré pod Tatrami rodičia svojim deťom v roku 2012 dávali najčastejšie, nemusíme chodiť ďaleko. Poľahky ich nájdeme i v slovenskom kalendári.

„Najfrekvento­vanejšími menami chlapcov, ktorí sa narodili v popradskej nemocnici v minulom roku, sa tak stali Jakub, Tobias a Matej. Dievčatá najčastejšie dostávali mená Michaela, Nela a Ema,“ povedala pre Poprad 24 Daniela Fiamčiková, vedúca sestra Gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Poprad.

Či tento trend bude pokračovať aj v práve začatom roku 2013, zatiaľ nie je isté. Každopádne, prvé dievčatko narodené v popradskej nemocnici v tomto roku dostalo iné meno. „Šarlota z Levočských Lúk v okrese Levoča sa narodila na Nový rok presne 3 hodiny a 49 minút po polnoci,“ dodala Fiamčiková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM