Monika Vengrínová Futbal

Tréner FK Poprad Vladimír Lajčák ponúkol svoju rezignáciu: Toto napísal vedeniu klubu!

Tréner A mužstva FK Poprad Vladimír Lajčák poslal správnej rade klubu svoj návrh na rezignáciu. V ňom vysvetlil i dôvody tohto rozhodnutia. Prečítajte si, čo napísal a aj ako sa k jeho návrhu postavilo vedenie klubu.

Ilustračný obrázok k článku Tréner FK Poprad Vladimír Lajčák ponúkol svoju rezignáciu: Toto napísal vedeniu klubu!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Po zrelej úvahe, s odstupom od posledného zápasu, ponúkam svoju rezignáciu na miesto trénera A mužstva. Napriek tomu, že športový cieľ klubu je splnený a mužstvo si svojou hrou buduje rešpekt u súperov, divákov i masmédií, pohľad na tabuľku je pre mňa veľmi neradostný. Futbal sa hrá o body, nie na krásu, či dojmy, a my, žiaľ body nezískavame, napriek kvalitnej a v posledných zápasoch i pohľadnej hre,“ uviedol Lajčák v maile adresovanom vedeniu klubu FK Poprad s tým, že hráčov už vymeniť nemožno, zmena trénera však, podľa neho, môže priniesť nový prístup i pohľad na mužstvo, šťastnejšiu voľbu hráčov, či taktiky a hlavne body do tabuľky.

Ako ďalej vo svojom stanovisku, ktoré poslal ešte v pondelok ráno, uvádza, spoločnými silami sa sa v krátkom čase podarilo urobiť z futbalu v meste významný fenomén s perspektívou ďalšieho rastu a je potrebné urobiť všetko preto, vrátane výmeny trénera, aby sa proces nezastavil a záujem o futbal neklesol.

„Viem, že otázka mojej výmeny môže byť citlivá preto, lebo všetci sme v prvom rade priatelia, no záujem klubu je pre mňa oveľa dôležitejší ako funkcia a preto žiadam aj vás, najmä členov správnej rady, aby ste zvážili, čo je najlepšie pre klub,“ vyzýva v maile určenom správnej rade Lajčák.

Vedeniu klubu však jeho rezignáciu neprijalo a preto naďalej ostáva trénerom FK Poprad. „Správna rada jednohlasne odmietla prijať návrh na zmenu trénera A mužstva. Naďalej má plnú podporu,“ dodal manažér klubu Roman Pazúr.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM