Marián Handzuš Hokej

Tréner Karafiát: Hráčky už boli hlavami v Soči

Slovenské hokejistky prišli pod Tatry bojovať o olympijskú miestenku do Soči, ako favoritkám im však nevyšiel hneď prvý zápas. Dánkam dali na ľade priveľa priestoru a zuby si vylámali na výbornej brankárke.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Karafiát: Hráčky už boli hlavami v Soči
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Vynikajúci štart nasvedčoval naplneniu papierových predpokladov, veď už v prvej minúte zápasu naše dievčatá vyhrávali úspešným zásahom Čulíkovej. Potom akoby však stratili koncentráciu a k slovu sa dostali Dánky: „Azda nám chýbalo trocha pokoja na hokejkách, pridružila sa nervozita a možno aj únava,“ začala jediná strelkyňa slovenského tímu, „sklamanie je naozaj veľké. Boli sme síce favoritkami, no ak nebudeme na ľade poriadne korčuľovať, papierové predpoklady sú nám na nič,“ naznačila Čulíková záverom smer, ktorým by sa mali Slovenky uberať v ďalších zápasoch.

Šanca stále žije

Hoci sa cesta do Soči o čosi skomplikovala, hokejistky Slovenska neskladajú zbrane: „Ostáva nám ešte odohrať dve stretnutia, určite v nich zabojujeme. Sústredíme sa, aby sme v nich podali čo najlepšie výkony. Zápas s Dánkami musíme ihneď hodiť za hlavu,“ dušuje sa brankárka Tomčíková. I v prehratom zápase bola oporou svojho tímu, napriek tomu, že so svojím výkonom nebola sama spokojná. O prevahe Dánska hovorí aj kanonáda, ktorej musela čeliť, z 39 pokusov prešli za jej chrbát iba dva. „Veľmi nám nepomohol ani fakt, že sme sa často nechali vylučovať, no rozdiel v skóre bol stále len jednogólový. Dalo sa to zvrátiť, ale nepremenili sme ani vyložené šance,“ dokončila Tomčíková a upriamila pozornosť na zajtrajšie stretnutie proti snaživým Japonkám.

Hlavný tréner Miroslav Karafiát videl hendikep v domácom prostredí. Hokejistky naň neboli psychicky pripravené: „Už dávno sme nehrali v takom kŕči. Boli sme nervózni, domáce prostredie a veľká zodpovednosť nám zväzovala ruky aj nohy. Súper dal do zápasu srdce a zaslúžene zvíťazil.“ Na ľade chýbala hráčkam potrebná ľahkosť a dôraz v zakončení, „akoby sme už mysleli na našu účasť na olympiáde. No tam vedie dlhá cesta,“ dokončil Karafiát.

Kompletnú fotogelériu nájdete na našom facebooku.

Slovensko: Tomčíková – Brémová, Matejová, Lalíková, Karafiátová, Kežmarská, Ihnaťová – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Kapustová, Veličková, Čulíková – Miháliková, Sroková, Lucová – Mikesková, Plencnerová, Gápová. Tréner M. Karafiát.

Dánsko: Kamila Nielsenová – Frandsenová, Olaussonová, Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová – Gregersenová, Perssonová, Jensenová – Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová – Gludová, Ernstová, M. Nielsenová – Katarina Nielsenová. Tréner D. Larsen.

Slovensko – Dánsko 1:2

(1:2, 0:0, 0:0)

1. Čulíková (Veličková) – 4. Perssonová (Jensenová), 12. Densingová (Jakobsenová)

  • Vylúčení: 7:4
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Strely: 21:39
  • Najlepšie: Herichová – Asperupová
Slovensko - Dánsko
1
Galéria
Slovensko - Dánsko
15
Galéria
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM