Hokej

Tréner Mikula: Možno vyzerám chladnokrvne, no moja radosť je obrovská

Kamzíci sa po 10 rokoch prebojovali do finále. Ako to vnímajú hráči a tréner?

Ilustračný obrázok k článku Tréner Mikula: Možno vyzerám chladnokrvne, no moja radosť je obrovská
Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti Popradu otočili sériu s Michalovcami a po 10 rokoch si zahrajú o titul. V semifinále Kaufland play off Tipos extraligy prehrávali 0:2 na zápasy, no štyrmi víťazstvami za sebou dokonali zriedkavo vídaný obrat. „Dôležité bolo, že sme sa zdravo nahnevali. Cítili sme, že na nich máme,“ povedal tréner HK Poprad Peter Mikula.

Zlý začiatok

Popradčania síce začali sériu dvoma prehrami na ľade súpera, no doma vyrovnali na 2:2. Keď v piatom zápase v Michalovciach vyhrali po predĺžení, boli na koni. Dostali sa do vedenia 3:2 a postup spečatili na domácom ľade.

V piatom zápase sme zvíťazili u súpera, čo nám dodalo silu pred domácim zápasom. Možno vyzerám chladnokrvne a bez emócií, ale nie je to tak. Moja vnútorná radosť je obrovská,“ poznamenal Mikula.

Kamzíci vo finále:

Po desiatich rokoch

„Kamzíci“ postupne vyhrali 2:1, 5:2, 3:2 a 3:1 a prvýkrát od roku 2011 si zahrajú extraligové finále. Ich súperom bude HKM Zvolen. „Išli sme za tým. Prehrávali sme v sérii 0:2, no ukázala sa veľká vnútorná sila mužstva. Ešte však nie sme tam, kde chceme byť. Musím pochváliť celé mužstvo za to, že stále išlo za svojím cieľom,“ povedal útočník Michael Vandas.

Podľa brankára Tomáša Vošvrdu zavážil aj fakt, že Popradčania mali viac síl než hráči Michaloviec. „Oni sa v sérii proti Trenčínu veľmi zrážali a stálo ich to veľa síl. Keď ich potom naši hráči napádali aktívnym pohybom, tak mali problémy. Z toho sme ťažili a napokon to vyšlo,“ povedal Vošvrda.

Dobrá partia

V poslednom zápase semifinálovej série sa do listiny strelcov zapísal aj Dominik Kramár. Sviatočný strelec dosiahol druhý gól v sezóne, no namiesto radosti z ukončenia dlhého čakania na gól myslel predovšetkým na tímový úspech.

S Dávidom Skokanom, Marcelom Haščákom a ďalšími sme vytvorili partiu vekovo podobných hráčov. Taká partia sa už nemusí podariť, preto spravíme všetko, aby sme zvládli aj finále,“ konštatoval Kramár.

OBRAZOM: HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (6. semifinále)
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM