Peter Handzuš Hokej

Tretia prehra so Skalicou

Arne Kroták: "Žigo bol kráľ v NHL, prečo by nemal byť kráľ v slovenskej extralige?"

HK AutoFinance Poprad – HK 36 Skalica 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Góly: 20. Kroták, 29. Kuľha, 55. Svitana – 8. a 40. Pálffy, 32. a 49. Školiak, 39. Vyrubalík, 50. Lušňák, Rozhodovali: Gašparík – Valach, Zvrškovec, Vylúčení: 8:6, navyše Kuľha 10min nešp. správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:0, 2569 divákov

zostavy:
Poprad: Melicherčík (41. Fedor) – Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Fabian, Kovačevič – Svitana, Škovira, Kuľha – Kroták, Kmiť, Vaic – Kraft, Hult, Takáč – Vandas, Koskinen, Paločko. Tréner – Svozil Ladislav, asistent – Spišák Róbert.

Skalica: Lakosil (Tomek) – Vyrúbalík, Šmach, Kloz, Jankovič, Bučka, Gula, Srnec – Pálffy, Školiak, Hruška – Obdržálek, Lušňák, Višňovský – Mikúš, Klejna, Šátek – Konečný, Holovič, Jurík. Tréner – Oremus Peter, asistent – Kosík Svatopluk.

Spočiatku to vyzeralo, že zápasová pauza prospela viac Popradčanom. Hneď vo svojom prvom striedaní sa divákom, ktorých bolo vďaka jednocentovému vstupnému dosť, ukázala nová posila kamzíkov. Vandasovu prihrávku Koskinen z besprostrednej blízkosti nevyužil. Šterbákovi sa nepodarilo potrestať Lakosilovo zaváhanie mimo bránky a zahrmelo na druhej strane. Pálffymu popradské úzke klzisko vyhovuje, ukázal to, keď si spracoval Hruškov vysoký pas a v obkľúčení dvoch obrancov dokázal nadvakrát dostať puk za Melicherčíka. Domácim neprialo šťastie ani pri dvoch pukoch tesne míňajúcich Lakosilovu konštrukciu, predsa sa však presadili vďaka Krotákovmu presnému švihu do vinkla.

Druhú časť hry začali väčším náporom hostia, Melicherčík však svoj tím podržal a profitoval z toho gólom na 2:1 Kuľha, keď našiel dieru medzi betónmi brankára Skalice. To však bolo zo strany domácich na dlhý čas všetko. Spoluprácu s Pálffym využil zhruba v polovici zápasu presilovkovou dorážkou puku na bránkovej čiare Školiak a následné dva rýchle góly do šatne poslali kamzíkov do kolien. Najprv Krotákovi zobral puk Vyrúbalík, Melicherčík bol na jeho švih pod vyrážačku prikrátky, a druhú tretinu uzavrel po Školiakovej prihrávke pred prázdnu bránku opäť Pálffy.

Do záverečného dejstva už šli oba tímy s jasným cieľom, do bránky kamzíkov nastúpil Fedor. Kým Popradčanom sa nedarilo hru poriadne otvoriť, hostia sa v umnej obrannej činnosti vyžívali a vďaka častým presilovkám mali aj dostatok šancí. Tie sa im podarilo využiť ďalšími dvoma zlepenými gólmi desať minút pred koncom, dvojgólovému Pálffymu sa strelou z kruhov vyrovnal Školiak a strelecky aktívny Lušňák zvýšil už na rozdiel štyroch gólov v ďalšej presilovke. Domácim sa síce ešte podarilo rozdiel znížiť v oslabení, po peknej akcii Svitanu s Vandasom sa presadil prvý menovaný, no prehre už zabrániť nedokázal.

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „Tiež sme vedeli, že to bude ťažké stretnutie. Dnes to bolo o chybách a premieňaní šancí, tak skúsené mužstvo nemôže robiť toľko chýb a do budúcich zápasov to musíme určite zmeniť. Hráča ako je Pálffy sa nám nepodarilo ustrážiť, nezostáva mi nič iné, než súperovi zagratulovať.“

Peter Oremus, tréner Skalice: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, dali sme dosť gólov čo nás teší a pridali body do tabuľky. Chlapci pokračujú vo výkonoch spred prestávky a verím, že budú takto zodpovedne, disciplinovane a kolektívne budeme hrať aj ďalej.“

Zdroj: TASR Foto: mediaportal.biz

Tretia prehra so Skalicou
1
Galéria
pp-si
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM