Martin Sýkora Krimi

Tri až desať rokov za krádež v kancelárii starostu: Duo kradlo na zlom mieste

41-ročný František a len 16-ročný Dominik (z Jarovníc) boli obvinení vyšetrovateľom OR PZ v Starej Ľubovni zo zločinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci.

Ilustračný obrázok k článku Tri až desať rokov za krádež v kancelárii starostu: Duo kradlo na zlom mieste
Zdroj: TASR

Dvojica zlodejov si na svoju živnosť vybrala asi to najhoršie miesto, aké mohla. Začiatkom októbra minulého roku 50 minút po polnoci rozbili plastové dvere budovy Obecného úradu v obci Lacková.

„Vošli do budovy a z kancelárie starostu obce odcudzili notebook a zo zásuvky finančnú hotovosť. Celková škoda bola vyčíslená na 1350 eur. O hodinu neskôr poškodili vchodové dvere Základnej školy s materskou školou v obci Hniezdne a opäť vošli do objektu,“ uviedla konanie dvojice zlodejov prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Zrelý muž s pomocou teenagera poškodili a vypáčili niekoľko dverí, odcudzili mobilný telefón, finančnú hotovosť i fotoaparát s puzdrom. „Tu spôsobili škodu vo výške 2980 eur. Obvinení muži sú stíhaní na slobode,“ dodala Migaľová. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov. Aj tento prípad potvrdzuje, že aj kradnúť treba vedieť.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM