Martin Sýkora Iné športy

Trnava patrila Podtatrancom: Medailová žatva popradského Shihanu

Mestská športová hala v Trnave hostila karatistov, ktorí prišli bojovať o tituly Majstrov Slovenska v kategóriách juniorov, kadetov a mladších dorastencov.

Ilustračný obrázok k článku Trnava patrila Podtatrancom: Medailová žatva popradského Shihanu
Zdroj: Shihan Poprad

Súčasťou šampionátu bolo aj vyhlasovanie víťazov Slovenského pohára pre rok 2016 v jednotlivých súťažných kategóriách. Z Karate klubu Shihan Poprad si túto prestížnu cenu, za prvenstvo v kategórií kumite mladších dorastencov do 50 kg prevzal Marko Jalowiczor.

„V súbornom cvičení kata sa v dopoludňajšom programe so Shihanistov predstavili dvaja pretekári. Vanesa Jankurová v nabitej kategórií mladších dorasteniek bojovala o bronzovú medailu, avšak tesná prehra 2:3 ju odsunula mimo pódiové umiestnenie. Samuel Bednarčík si svoju formu načasoval lepšie a medzi kadetmi vybojoval bronz,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Popradu.

Shihan Poprad Trnava 12/2016
10
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

V športovom zápase kumite sa ako prví predstavili mladší dorastenci. Ďalšiu medailu do popradských radov pridal Adam Chudík, ktorý v kategórií do 45 kg skončil bronzový. O čosi lepšie sa darilo Markovi Jalowiczorovi, ktorého od majstrovského titulu odsunula ta najtesnejšia prehra 0:1 a tak pre rok 2016 sa musí uspokojiť len s titulom vicemajstra.

„Adriánovi Kolesárovi sa v kategórií do 40 kg nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Nedarilo sa ani mladším dorastenkám. Kristína Tapferová do 50 kg a Slavomíra Špaková nad 50 kg skončili v eliminačných bojoch. V eliminácií skončil aj Tomáš Gajan medzi kadetmi do 52 kg,“ dodal Glatz. Posledný cenný kov v kategórií jednotlivcov vybojovala Monika Pekarčíková, ktorá medzi kadetkami nad 54 kg skončila bronzová.

Svoje účinkovanie na šampionáte si malou repasážou popravila Kristína Tapferová v súťaži družstiev. Kristína štartovala v kategórií kumite mladších dorasteniek kde s družstvom Torashiro Nitra, za ktorých hosťovala, vybojovala majstrovský titul. Na hosťovaní s družstvom mladších dorastencov Katsudo Sabinov štartoval aj Marko Jalowiczor a rovnako aj oni vybojovali titul Majstrov Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM