Peter Handzuš Basketbal

Trocha športového šťastia chýbalo a Iskra by prekvapila. V závere mal ale viac síl Inter

Lákadlom pre fanúšikov basketbalu pod Tatrami bol v utorok zápas Iskry Svit proti bratislavskému Interu. Po výbornom začiatku Iskre došli sily, čo Inter využil vo svoj prospech. Tak, ako proti Košiciam, ani v tomto zápase veľa bodov nepadlo.

Ilustračný obrázok k článku Trocha športového šťastia chýbalo a Iskra by prekvapila. V závere mal ale viac síl Inter
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Sviťania dobre bránia, ale horšie je to už v útoku. Ak sa chce Svit posúvať v tabuľke smerom hore, práve na signáloch a streľbe by mal zapracovať v prvom rade. Toto mu v utorok večer, možno aj kvôli nervozite v závere zápasu, vôbec nevychádzalo.

"Bol to dobrý zápas. Ďakujem divákom, ktorí nás dnes prišli povzbudiť. Musíme ešte spolu veľa trénovať. Aj tréner prišiel len nedávno. Je pred nami veľa práce. Hráme veľmi dobre defenzívne. Máme silnú obranu, ale máme problém s prechodom dopredu a s útokom. Ale bude to lepšie, som si tým istý, " povedal po zápase hráč Iskry Svit Milić Blagojević, ktorého bolo v prvom polčase na palubovke naozaj vidno.

Blagojević dal v zápase proti Interu skvelých 28 bodov, polovicu všetkých nastrieľaných bodov Iskry. Bodovo sa mu darilo najviac v prvej polovici zápasu. Po prestávke už Inter dobre zareagoval a Milić Blagojević sa k streľbe dostával sporadicky. „Zo začiatku to bolo dobré, ale potom videli našu taktiku a pripravili si dobrú obranu,“ konštatoval 28 bodový Blagojević.

Podobne zhodnotil zápas aj tréner Rudolf Jugo, ktorý takisto vidí medezry hlavne v útoku. „Proti veľmi kvalitnému súperovi sme neodohrali zlý zápas. V prvom polčase sme hrali veľmi koncentrovane a dobre v obrane. V druhej polovici sme ale hrali až sterilne v útoku, hoci naša obrana naďalej fungovala. Nad vodou nás držal iba strelecky disponovaný Blagojevič. Žiaľ, hráči z lavičky sa dnes bodovo vôbec nepresadili. V druhom polčase sme nezakončili niekoľko akcií, hoci sme mali aj otvorené strelecké pozície. Na kvalitnej obrane ale môžeme stavať aj v ďalších súbojoch,“ povedal pre web iskrasvit.sk domáci tréner.

Iskra Svit – BK Inter Incheba Bratislava 56:67 (19:16,18:16,­11:22,8:13)
Najviac bodov: Blagojević 28, Bakare 13, Pipíška 6 – Miloševič 14, Rančík 11, Rakić 10

Iskra Svit - BK Inter Incheba Bratislava
27
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM