Peter Handzuš Hokej

Trojbodový domáci zápis kamzíkov: Nové Zámky obišli v Poprade naprázdno

Hokejisti HK Poprad chceli v nedeľu pred domácim publikom predviesť lepší výkon, ako v piatok proti Košiciam. Bodovo sa im to podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Trojbodový domáci zápis kamzíkov: Nové Zámky obišli v Poprade naprázdno
Foto: Peter Handzuš

Popradčania začali zápas opäť optickým tlakom, veľa šancí si však nevytvorili. Najväčšiu spálil Štrauch v náznaku prečíslenia 2 na 1 po Svitanovej prihrávke. Keď hostia prežili svoje prvé oslabenie bez ujmy, osmelili sa šancou Zbořila. Na začiatku 13. minúty však fauloval domáci Jáchym a Novozámčania svoju početnú výhodu dokonale zužitkovali. Po Salijiho nabití trafil presne Štěpán Novotný – 0:1. Vyrovnať mohol Vandas, ale jeho individuálna akcia sa gólom neskončila. Z hostí hrozil najviac ich najproduktívnejší hráč Zbořil, lenže popradský brankár Corbeil bol pozorný. Počas druhej presilovky „kamzíkov“ sa po prvý raz v zápase ozval ohlušujúci piskot domáceho publika.

Druhá tretina sa niesla v znamení nepresností na oboch stranách. Peknou akciou sa blysol Vandas, keď sa natlačil do bránkoviska a dostal puk do siete. Jeho gól však pre zrážku s novozámockým brankárom Kováčom a následný hvizd rozhodcov platiť nemohol. Domáci sa vyrovnania napokon dočkali v 32. minúte. Po Abdulovej akcii sa puk spoza bránky dostal k Lichancovi, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránku – 1:1. Počas presilovky domácich sa po Ježekovej chybe predral do trháku Tibenský, ale jeho únik sa gólom neskončil. Hostí do vedenia takmer poslal Prapavessis, tento zásah však pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku rozhodcovia neuznali. Gól následne nepotvrdila ani konzultácia s videorozhodcom. Tesne pred odchodom na druhú prestávku sa sám rútil na Kováča popradský útočník Mlynarovič, skóre sa však už nezmenilo.

Dobrú príležitosť mal hneď v úvode tretiny počas presilovky domáci kapitán Daniel Brejčák, keď po krížnom pase od Svitanu musel v páde zasahovať hosťujúci brankár. Zápasovú zápletku rozsekol až v 54. minúte Svitana, ktorý na seba zobral zodpovednosť a namiesto prihrávky lepšie postavenému spoluhráčovi zvolil strelu – 2:1. Hostia po inkasovanom góle ožili, ale zo zvýšenej aktivity druhý presný zásah nevyťažili. Tridsaťdva sekúnd pred koncom riadneho hracieho času výhru domácich poistil Michael Vandas. Hostia v tom čase už hrali vabank bez brankára. Cetkovský na modrej zvolil namiesto nahodenia na zadný mantinel strelu na bránu, puk sa odrazil od brániaceho Vandasa a ten s ním dokorčuľoval až do opustenej brány hostí – 3:1.

Poprad - Nové Zámky 17.9.2017
25
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Prvá tretina z našej strany nebola dobrá. Hostia síce prišli po dlhej ceste a mali za sebou dva zápasy v nohách, ale patrilo im viac z hry. Vedeli sme, že musíme byť aktívni. V druhej tretine sme sa viac snažili zatláčať súpera, vytvorili sme si kopec dobrých šancí, ale koncovka nám nevychádzala. V tretej tretine zobral na seba zodpovednosť Svitana a peknou strelou dal dôležitý gól. V závere hrali hostia vabank a podarilo sa nám dať tretí gól. V druhej polovici zápasu sme zblokovali až 13 striel súpera a to je ukazovateľ, ktorý nám dnes priniesol tri body. Zdôraznil som to aj chlapcom v kabíne. Ľahké zápasy sa tu nebudú hrať s nikým, veľmi si vážime tieto tri body.“

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: „Bolo vidieť v úvode zápasu, že sme správne nahnevaní po dvoch domácich prehrách. Mohli sme sa dostať do dvojgólového vedenia, žiaľ, nevyužili sme šance a inkasovali sme vyrovnávajúci gól. Vedeli sme, že Poprad je húževnatý tím a zintenzívni svoju hru. S jedným streleným gólom sa vonku ťažko vyhráva. Napriek tomu si myslím, že dostať dva góly v Poprade nie je hanba, tu sa ťažko vyhráva.“

HK Poprad – HC Nové Zámky 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 32. Lichanec (Abdul, Zadražil), 54. Svitana (Mlynarovič), 60. Vandas – 13. Novotný (Salija). Rozhodovali: D. Konc, Lauff – Stanzel, Smrek, vylúčení: 2:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1118 divákov.

HK Poprad: Corbeil – D. Brejčák, König, Ježek, McDowell, Dinda, Jáchym, Zadražil, Šterbák – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – R. Rapáč, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Bondra – Abdul, Paločko ml., Paločko.

HC Nové Zámky: Kováč – Plašil, Kovačevič, Salija, Prapavessis, Deyl, Chovan, Surovka, Hain – Lantoši, Špriko, Zbořil – Cetkovský, Novotný, Schultz – Varga, Dubinin, Tibenský – Dubec, Rehák, Fábry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM