Peter Handzuš Hokej

Trpký koniec popradskej sezóny. Zvolen deklasoval kamzíkov a postúpil do semifinále

Popradskí hokejisti v piatom štvrťfinálovom zápase playoff proti Zvolenu nedokázali držať krok s domácimi hráčmi. Zvolenský gólostroj rozhodol o tom, že do semifinále postupuje tím HKm Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Trpký koniec popradskej sezóny. Zvolen deklasoval kamzíkov a postúpil do semifinále
Zdroj: TASR

Zvolenskí hokejisti postúpili do semifinále Slovnaft play off. V nedeľňajšom piatom štvrťfinále deklasovali na domácom ľade HK Poprad vysoko 7:1 a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy. V ďalšom kole sa stretnú s druhým tímom po základnej časti HK Nitra.

V úvodnej tretine sa hral vo Zvolene vyrovnaný hokej. Domáci mali už v tretej minúte výhodu presilovky, no nedokázali ju využiť. V šiestej minúte sa pomer síl na ľade vymenil v prospech hostí a blízko k otváraciemu gólu bol kanonier Kroták, Suchého prihrávku však nedostal do siete. Hosťujúci brankár Kostúr sa zapotil v 11. minúte, keď mal zakrytý výhľad a ledva vyrazil Pulišov nahodený puk. Popradčania nepremenili ani svoju druhú presilovku v zápase, no Zvolenčania už áno a v 17. minúte ich poslal do vedenia Andersons, ktorý sa presadil delovkou od modrej čiary. V poslednej minúte dejstva sa po chybe domácej obrany dostal do veľkej šance Kroták, no Baroša neprekonal.

V druhej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi a všetky štyri padli do jednej bránky – popradskej. V 23. minúte L. Jurík prihral spoza bránky pred ňu Pulišovi a ten sa z prvej nepomýlil. O necelú minútu neskôr viedol Zvolen už 3:0. J. Jurík potiahol puk po pravej strane, medzi kruhmi našiel Obdržálka a švihom pridal tretí gól. V 26. minúte sa strelecky presadil aj L. Jurík, ktorý vyhnal z popradskej bránky Kostúra. Nahradil ho Svoboda a v krátkom slede zlikvidoval dve dobré šance Brendla a Semoráda. Čisté konto si ale udržal len do 34. minúty. Puliš sa oprel do puku ihneď po buly v ľavom kruhu a brankár hostí nestihol zareagovať – 5:0.

Zvolenská kanonáda pokračovala aj po ďalšej prestávke. Už po 50 sekundách tretej tretiny zvýšil na rozdiel šiestich gólov L. Jurík. O 23 sekúnd neskôr to bolo 7:0, Brendl vysunul Mráza do brejku a ten sa presadil šikovným blafákom do forhendu. To už diváci na tribúnach kričali „desať, desať“ a zvolenskí hokejisti im chceli toto želanie splniť. V 44. minúte nepochodil pred Svobodom Brendl a po ňom dvakrát ani Ďaloga. Pri jeho druhej šanci zachránila hostí žŕdka. Poprad zaznamenal aspoň čestný úspech, v 58. minúte upravil na konečných 7:1 Kasík.

HKM Zvolen – HK Poprad 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Góly: 17. Andersons (L. Jurík), 23. Puliš (L. Jurík), 24. Obdržálek (J. Jurík, Krejči), 26. L. Jurík, 34. Puliš (Brabenec), 41. L. Jurík (Obdržálek), 42. Mráz (Brendl) – 58. Kasík (Kroták, Fabian). Rozhodcovia: Baluška, Lauff – Tvrdoň, Kacej, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Zmeny: 26. Svoboda za Kostúra (Poprad).
/konečný stav série: 4:1, postúpil Zvolen/

HKm Zvolen - HK Poprad
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM