Monika Gécziová Rôzne

Tulipány v Poprade vystriedali letničky: Niektorí si z nich bez hanby zobrali domov

Desaťtisíce pestrofarebných tulipánov zdobilo niekoľko týždňov naše mesto. Po ich odkvitnutí ich postupne vystriedali letničky. Mesto apeluje na občanov, aby ich ponechávali na svojom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Tulipány v Poprade vystriedali letničky: Niektorí si z nich bez hanby zobrali domov
5
Galéria

Kým ešte pred pár dňami mesto zdobili desaťtisíce krásnych pestrofarebných tulipánov, v teplejších dňoch po ich odkvitnutí, mesto začalo s výsadbou letničiek.

Ako prvé boli vysadené letničky na menších kruhových objazdoch, v parkoch a postupne sa dokončuje aj výsadba na veľkom kruhovom objazde. Vysadené boli aj kvetináče na Štefánikovej ulici a na Námestí sv. Egídia, kde sú opäť umiestnené aj kvetinové pyramídy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová.

„Bohužiaľ sa v posledných rokoch stáva, že niektorí občania si hneď po takejto výsadbe zoberú sadenice domov, tento rok napríklad z mostov zmizli aj kvetináče,“ skonštatovala Hlaváčová a dodala, že mesto preto apeluje na týchto ľudí, aby kvetinovú výzdobu ponechávali na danom mieste, pretože tá má slúžiť všetkým obyvateľom nášho mesta.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM