Peter Handzuš Hokej

Turan bude oddychovať s rodinou pri futbale. Neúspech berie ako prehru v predĺžení

Neúspešný kandidát na prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Tibor Turan netajil po voľbách sklamanie, na druhej strane bol preňho výsledok aj určitou úľavou. Z hokeja nechce odísť, no zdôraznil, že prípadnú ponuku na spoluprácu od víťaza Martina Kohúta by neprijal.

Ilustračný obrázok k článku Turan bude oddychovať s rodinou pri futbale. Neúspech berie ako prehru v predĺžení
Zdroj: TASR

Okrem samotnej prehry sklamal Tibora Turana najmä fakt, že podľa predbežných preferencií od delegátov sa mal stať prezidentom SZĽH on. Nakoniec však prehral o 23 hlasov. „Samozrejme, je to sklamanie, pretože prísľuby, ktoré som mal od klubov, predurčovali našu skupinu vyhrať. To je ďalšia životná skúsenosť, že človek sa musí spoľahnúť iba sám na seba,“ povedal s trpkosťou v hlase.

Novému vedeniu nezávidí

Štvrtkový mimoriadny volebný kongres sa natiahol od 10. hodiny rannej do neskorej noci, meno nového prezidenta napokon oznámili symbolicky presne o polnoci. Okrem zdĺhavého kongresu ho sprevádzali aj búrlivé diskusie. „Po tom, čo som tu dnes zažil, sa vlastne aj teším, že to takto vyšlo. Je to aj istá úľava, pretože ľuďom, ktorí budú viesť slovenský hokej, vôbec nezávidím,“ pokračoval.

Svojmu súperovi ale k víťazstvu športovo pogratuloval, zaprial všetko dobré do budúcnosti, aby sa mu podarilo vyviesť hokej z krízy. Spoluprácu s ním však okamžite po výsledku volieb vylúčil. „V žiadnom prípade nebudem s pánom Kohútom spolupracovať a mám na to osobné dôvody. Počuli ste to v príspevku pána Andreja Gmittera.“ Generálny manažér bardejovského klubu v ňom poukázal najmä na fakt, že Kohút nepochádza z hokejového prostredia a „nerozumie sa mu“. Označil ho za populistu a jeho príchod do hnutia parafrázoval slovami: „Z kukučieho mláďatá teraz vyrástol kandidát.“

Po kongrese vznikla zaujímavá situácia, keďže kluby si zvolili za prezidenta práve Kohúta, no do Výkonného výboru väčšinu podporovateľov jeho súpera. „Musím to rešpektovať. Želám im veľa šťastia, aby ukončili spory, vyriešili problémy, aby v slovenskom hokeji konečne zavládol pokoj a aby sme sa tešili zase z dobrých výsledkov,“ komentoval diplomaticky Turan.

Berie to ako prehru v predĺžení

Účasť vo voľbách neľutoval, svoje šance bral celý čas 50 na 50 a prehru o 23 hlasov, čiže menej ako 10% z celkového počtu 277, bral ako prehru v predĺžení. „To, čo spravím, nikdy neľutujem. Boli už aj väčšie sklamania. Keď som išiel do tohto boja, poviem otvorene, čakal som, že to bude ešte horšie. Nakoniec si myslím, že sme v ňom obstáli čestne.“

Aj v budúcnosti sa chce Turan venovať hokeju, no ešte nevie, kde to bude. Ako povedal, má viacero ponúk, hoci návrat do Popradu, kde bol dlhoročný funkcionár, ale v súčasnosti vylúčil. „Moja srdcová záležitosť bude vždy Poprad, ale momentálne je tam situácia taká, aká je. Keď je človek 44 rokov pri hokeji, nemôže na neho zanevrieť.“

Oddych s rodinou pri futbale

Najbližšie dni strávi oddychom s rodinou. „V sobotu sadnem do lietadla a pôjdem si pozrieť súboj Slovenska s Anglickom na EURO. Budem s oboma dcérami, ktoré žijú vo Francúzsku, vyčistím si hlavu. Teším sa na rodinu, to je teraz prvoradé. Potom sa už sústredím na ďalšiu prácu,“ dodal.

Viac o voľbách sa dočítate tu: Novým prezidentom SZĽH je Martin Kohút. Tibor Turan prehral o 23 hlasov

Voľba prezidenta SZĽH
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM