Krimi

Turista v Slovenskom raji mal šťastie v nešťastí: Stačilo málo a skončil by v hlbokej rokline

Leteckí záchranári pomáhali v Slovenskom raji mužovi, ktorý spadol z rebríka. Pri páde sa zranil, stačilo však málo a mohlo to dopadnúť omnoho horšie.

Ilustračný obrázok k článku Turista v Slovenskom raji mal šťastie v nešťastí: Stačilo málo a skončil by v hlbokej rokline
Zdroj: TASR

Leteckí záchranári z Popradu leteli v sobotu napoludnie do Slovenského raja, odkiaľ im nahlásili pád turistu z rebríka pri Dúhovom vodopáde. „K posádke sa na palubu pridal aj horský záchranár. Po rekognoskácii terénu bol na miesto palubným navijakom vysadený najskôr on, následne aj lekár leteckých záchranárov,“ uviedla hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Dodala, že 44-ročný muž po pošmyknutí na rebríku spadol z výšky približne piatich metrov. Podľa Hopjakovej mal obrovské šťastie, keďže vedľa miesta dopadu sa nachádzala hlboká roklina. „Utrpel poranenie chrbtice a dolnej končatiny, s krátkodobou stratou vedomia,“ doplnila.

Lekár mu na mieste zranenia primárne ošetril, následne ho záchranári pripravili na evakuáciu z miesta pomocou lanovej techniky. Počas medzipristátia na Kláštorisku pacienta preložili na palubu, lekár mu doplnil ďalšiu liečbu a v stabilizovanom stave ho letecky previezli do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM